INFONET-468X60-BANNER

Škola u Šajkašu sanirala krov

03.04.2014. | Dnevnik

Nova zgrada Osnovne škole „Isidora Sekulić“ u Šajkašu, dugo je građena, a otvorena je za rad oktobra 2005. godine, kao najsavremenija u okruženju. Škola ima dovoljan broj učionica, pratećih objekata, kabineta za predmetnu nastavu i lepu fiskulturnu salu, ali sve do ovih dana nije imala otvoreni sportski teren. Oko 400 đaka nižih i viših razreda i po lepom vremenu nastavu fizičkog imalo je u fiskulturnoj sali ili su aktivnosti improvizovane u školskom dvorištu.

- Zahvaljujući lepom vremenu, ranije nego što je planirano završena je gradnja višenamenskog sportskog terena u okviru škole – kaže v.d. direktora škole Slaviša Jugović. - Urađeno je betoniranje terena, presvučen je tartanom, obeležen je za nekoliko sportskih disciplina kao što su: rukomet, mali fudbal, košarka po takmičarskim dimenzijama, te basket-poprečno i odbojka. Postavljena je i rasveta. Vrednost radova je 7,5 miliona dinara. Finansijski ovaj posao pokrili su Opština Titel i Sportski savez Titela, koji je u reflektore investirao 470.000 dinara. Izvođači ovih radova bile su lokalne firme iz Šajkaša „Atos beton“ i „Mačment“.

Nevreme sa jakim olujnim vetrom i velikim snežnim nanosima koje je pogodilo sve u košavskom području početkom februara, podiglo je gornji bakarni sloj krova škole. Reagovalo se brzo, da se oštećenje krova ne odrazi na nastavu. Firma „Univerzal“ iz Šajkaša, u najkraćem vremenskom roku je sanirala oštećene delove krova škole. Vrednost ove popravke je bila 5,2 miliona dinara, a finansirali su je osiguranje „DDOR Novi Sad“ i lokalna samouprava Titel, potvrdio je Slaviša Jugović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;