INFONET-468X60-BANNER

Most na Staroj Tisi – ničija briga (video)

27.03.2014. | RTV

Most na Staroj Tisi, u istoimenom parku prirode, kod Bačkog Gradišta u sve lošijem je stanju. Izvođač radova na rekonstrukciji ovog mosta koji povezuje katastarske opštine Bečej i Novi Bečej ni dve godine nakon zvršenih radova nije otklonio nedostatke što samo ubrzava propadanje ove građevine.

Rekonstrukcija mosta preko Stare Tise završena je u januaru 2012. godine. Mesec dana kasnije bilo je očito da posao nije urađen kvalitetno, ali je izvođač, podržan tadašnjim predsednikom opštine Bečej Peterom Knezijem, negirao svoju odgovornost. Promene u lokalnoj vlasti promenile su i stav prema izvedenim radovima.

- Nedostaci su nastali nakon izvedenih radova a u garantnom roku zbog čega smo poslali poziv izvođaču da nedostatke otkloni u skladu sa Ugovorom koji je sklopljen 2011. godine – kaže predsednik opštine Vuk Radojević.

Međutim, izvođač, firma "Tekton", nije se odazvao na pozive ali, začudo, nije usledila ni tužba lokalne samouprave.

- Nije na opštinskom veću da tuži. Doneli smo zaključak ispred opštinske uprave izvođaču radova da u garantnom roku ispravi uočene nedostatke – bio je kategoričan član veća za investicije i razvoj Dalibor Kekić.

Kekić je, takođe, rekao da je sve u rukama opštinskog javnog pravobranioca kojem je naloženo da tuži izvođača. Međutim pravobranilac Vesna Živković nam je pismeno odgovorila da nije dobila nalog za utuženje firme "Tekton" iz Bečeja.

Zbog toga će most, po svemu sudeći, ponovo, mada se ne zna i kada, biti popravljan parama iz opštinskog budžeta, odnosno novcem Bečejaca.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;