INFONET-468X60-BANNER

Centar Nove Pazove uskoro dobija novi izgled

14.03.2014. | Danas

U kulturno-poslovnom centru u Novoj Pazovi potpisan je Ugovor o realizaciji nove investicije – uređenja centra Nove Pazove. Kako je dogovoreno, u skladu sa odgovarajućim vremenskim uslovima i višim temperaturama koje pogoduju kvalitetu radova, rekonstrukcija centra počeće posle prvomajskih praznika. Ugovor sa jednom od vodećih građevinskih firmi u Vojvodini, "Karin Komerc" iz Novog Sada, potpisao je Nedeljko Kovačević, direktor "Direkcije za izgradnju".

- Vrednost investicije je 120 miliona dinara, a projektom uređenja centra obuhvaćena je rekonstrukcija cele raskrsnice i uređenje slobodnih površina u putnom pojasu, od ivice kolovoza do regulacione linije. Rekonstrukcijom kolovoza predviđeno je presvlačenje i nivelacija u skladu sa projektom, a u raskrsnici su planirana i ostrva u cilju povećanja bezbednosti vozila, pešaka i biciklista. Ovim poduhvatom predvideli smo proširenje saobraćajnih traka, definisanje parking mesta, uređenje signalizacije, popločavanje i uređenje zelenog pojasa. Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 60 dana – istakao je Nedeljko Kovačević.

Ono što je od posebnog značaja za građane su i buduće uređene biciklističke staze koje će biti jednosmerne, sa obe strane puta u širini od jednog metra. Takođe, stajalište za taksiste se izmešta u Ulicu kralja Petra I Karađorđevića sa pet podužnih parking mesta. Ukupna dužina u ulicama Cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića kojom je obuhvaćeno uređenje je oko 320 metara.

Uređenjem centra Nove Pazove projektovano je i ulično osvetljenje saobraćajnih površina i platoa ispred Doma kulture, kao i hortikulturno uređenje, klupe za sedenje i korpe za otpatke.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;