I vaša zgrada može postati ovakva

07.03.2014. | B-92

Gradsko stambeno predstavilo je prvu rekonstruisanu zgradu u projektu "Krovovi Beograda", koja zadovoljava najviše standarde energetske efikasnosti. Kako su za "B92" kazali u ovom javnom preduzeću, obnova zgrade je počela pre godinu i po, a stanari za nju nisu platili, već su "Gradskom stambenom" ustupili tavanski prostor od 120 kvadratnih metara.

Tavan je adaptiran i dobijene su dve stambene jedinice, koje će biti prodate na javnoj licitaciji na osnovu procene "Uprave javnih prihoda". Dobijena sredstva od prodatih stanova biće uložena u adaptaciju drugih objekata u projektu "Krovovi Beograda".

Obnovom zgrade trajno je rešen problem prokišnjavanja, krovova, fasada i ostalih nedostataka na zajedničkim delovima zgrade, a zahvaljujući najsavremenijim izolacionim materijalima koji su ugrađeni, računi za grejanje biće niži za 27 odsto.

Kako navode u "Gradskom stambenom", do sada je 25 zgrada ispunilo uslove za učešće u projektu, a uslovi koje moraju da ispune su da Skupština/Savet zgrade, u skladu sa važećim zakonima i podzakonskim aktima koji regulišu oblast stanovanja, o tome donese odgovarajuću Odluku.

Radovima će se, kako navode u "Gradskom stambenom", pristupati nakon utvrđivanja imovinsko-pravnih odnosa, provere i utvrđivanja postojanja potrebnih urbanističkih uslova kod nadležnog organa lokalne samouprave, kao i provere i utvrđivanja postojanja ispunjenosti uslova u pogledu nenarušenosti statičke stabilnosti predmetnog, kao i okolnih objekata.

Gradsko stambeno apliciralo je za pretpristupne fondove upravo sa projektom "Krovovi Beograda" kako bi što više stambenih zgrada moglo biti adaptirano u ovom projektu.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...