Novi Sad: Završetak izgradnje objekta "Poštanske štedionice" ni u najavi

04.03.2014. | Radio 021

Završetak izgradnje objekta "Poštanske štedionice", na koji se čeka više od 20 godina i dalje nije u najavi, iako se već više od dve godine obavljaju pripremne aktivnosti.

Direktor sektora za poslovnu mrežu "Poštanske štedionice" Zoran Đurđević izjavio je da su u toku "zajedničke aktivnost JP 'Pošta Srbija', firme 'Ateks' i banke 'Poštanske šedionice' na završetku objekta", ali nije mogao da precizira kada bi se mogla očekivati finalizacija.

- U toku je postupak pribavljanja potrebnih saglasnosti nadležnih Ministarstava i "Republičke Direkcije za imovinu Republike Srbije". S obzirom na to da je u međuvremenu izvršena prenamena pojedinih delova objekta u odnosu na prvobitni projekat, u toku je izrada nove projektne dokumentacije za uređenje i opremanje prostora – naveo je Đurđević.

On je dodao i da je od  strane "Ateksa", firme koja je izvođač radova, izvršena sanacija prethodno izgrađenog krova i zidova, koji su u međuvremenu pretrpeli oštećenja, tako da se i to može smatrati nekim vidom pripreme za nastavak aktivnosti na završetku objekta. Ipak, konkretniju informaciju o eventulnom završetku gradnje, Đurđević nije imao. U Gradu takođe nisu znali da nam kažu šta će se dešavati dalje sa objektom koji više od dve decenije stoji prazan u samom centu Novog Sada.

Podsetimo da su još pre tri godine direktor JP "PTT Srbija" Goran Ćirić i direktor "Ateksa" Marko Ćulibrk prilikom obilaska objekta sa tadašnjim gradonačelnikom Igorom Pavličićem obećali da će "Poštanska štedionica" biti gotova za godinu dana i da će jedan deo biti namenjen za izgradnju robne kuće.

Prošle godine bilo i reči o tome da će zemljište na kojem se nalazi zgrada "Poštanske štedionice" sugrađanin Dušan Dunđerov potraživati u postupku restitucije, te da taj nedovršen objekat u samom centru grada neće uskoro biti završen.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...