Novi Sad: Završetak izgradnje objekta "Poštanske štedionice" ni u najavi

04.03.2014. | Radio 021

Završetak izgradnje objekta "Poštanske štedionice", na koji se čeka više od 20 godina i dalje nije u najavi, iako se već više od dve godine obavljaju pripremne aktivnosti.

Direktor sektora za poslovnu mrežu "Poštanske štedionice" Zoran Đurđević izjavio je da su u toku "zajedničke aktivnost JP 'Pošta Srbija', firme 'Ateks' i banke 'Poštanske šedionice' na završetku objekta", ali nije mogao da precizira kada bi se mogla očekivati finalizacija.

- U toku je postupak pribavljanja potrebnih saglasnosti nadležnih Ministarstava i "Republičke Direkcije za imovinu Republike Srbije". S obzirom na to da je u međuvremenu izvršena prenamena pojedinih delova objekta u odnosu na prvobitni projekat, u toku je izrada nove projektne dokumentacije za uređenje i opremanje prostora – naveo je Đurđević.

On je dodao i da je od  strane "Ateksa", firme koja je izvođač radova, izvršena sanacija prethodno izgrađenog krova i zidova, koji su u međuvremenu pretrpeli oštećenja, tako da se i to može smatrati nekim vidom pripreme za nastavak aktivnosti na završetku objekta. Ipak, konkretniju informaciju o eventulnom završetku gradnje, Đurđević nije imao. U Gradu takođe nisu znali da nam kažu šta će se dešavati dalje sa objektom koji više od dve decenije stoji prazan u samom centu Novog Sada.

Podsetimo da su još pre tri godine direktor JP "PTT Srbija" Goran Ćirić i direktor "Ateksa" Marko Ćulibrk prilikom obilaska objekta sa tadašnjim gradonačelnikom Igorom Pavličićem obećali da će "Poštanska štedionica" biti gotova za godinu dana i da će jedan deo biti namenjen za izgradnju robne kuće.

Prošle godine bilo i reči o tome da će zemljište na kojem se nalazi zgrada "Poštanske štedionice" sugrađanin Dušan Dunđerov potraživati u postupku restitucije, te da taj nedovršen objekat u samom centru grada neće uskoro biti završen.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...