INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Završetak izgradnje objekta "Poštanske štedionice" ni u najavi

04.03.2014. | Radio 021

Završetak izgradnje objekta "Poštanske štedionice", na koji se čeka više od 20 godina i dalje nije u najavi, iako se već više od dve godine obavljaju pripremne aktivnosti.

Direktor sektora za poslovnu mrežu "Poštanske štedionice" Zoran Đurđević izjavio je da su u toku "zajedničke aktivnost JP 'Pošta Srbija', firme 'Ateks' i banke 'Poštanske šedionice' na završetku objekta", ali nije mogao da precizira kada bi se mogla očekivati finalizacija.

- U toku je postupak pribavljanja potrebnih saglasnosti nadležnih Ministarstava i "Republičke Direkcije za imovinu Republike Srbije". S obzirom na to da je u međuvremenu izvršena prenamena pojedinih delova objekta u odnosu na prvobitni projekat, u toku je izrada nove projektne dokumentacije za uređenje i opremanje prostora – naveo je Đurđević.

On je dodao i da je od  strane "Ateksa", firme koja je izvođač radova, izvršena sanacija prethodno izgrađenog krova i zidova, koji su u međuvremenu pretrpeli oštećenja, tako da se i to može smatrati nekim vidom pripreme za nastavak aktivnosti na završetku objekta. Ipak, konkretniju informaciju o eventulnom završetku gradnje, Đurđević nije imao. U Gradu takođe nisu znali da nam kažu šta će se dešavati dalje sa objektom koji više od dve decenije stoji prazan u samom centu Novog Sada.

Podsetimo da su još pre tri godine direktor JP "PTT Srbija" Goran Ćirić i direktor "Ateksa" Marko Ćulibrk prilikom obilaska objekta sa tadašnjim gradonačelnikom Igorom Pavličićem obećali da će "Poštanska štedionica" biti gotova za godinu dana i da će jedan deo biti namenjen za izgradnju robne kuće.

Prošle godine bilo i reči o tome da će zemljište na kojem se nalazi zgrada "Poštanske štedionice" sugrađanin Dušan Dunđerov potraživati u postupku restitucije, te da taj nedovršen objekat u samom centru grada neće uskoro biti završen.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;