INFONET-468X60-BANNER

Pirot: Mirović uručio rešenja za sredstva za devet opština (video)

26.02.2014. | Tanjug

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović uručio je danas u Pirotu predsednicima devet opština na jugu Srbije rešenja o dodeli sredstava za projekte koji će se realizovati u okviru programa "Gradimo zajedno" ukupne vrednosti 637 miliona dinara.

Reč je o infrastrukturnim projektima koji će se realizovati u opštinama Vlasotince, Vladičin Han, Vranje, Merošina, Trgovište, Pirot, Kuršumlija, Dimitrovgrad i Gadžin Han.

Mirović je, po potpisivanju ugovora u sali Upravnog okruga Pirot, kazao je da je reč o projektima saobraćajne, putne infrastrukture i da se u realizaciju projekata kreće već tokom aprla.

- Ključna poruka je da manje razvijene opštine moramo pomagati i mi ćemo to činiti i ove godine. Objavili smo i novi poziv za određena sredstva koja ćemo pre svega sa manje razvijenim sredinama investirati u one projekte koji će te sredine označiti kao prioritetne – rekao je Mirović, napominjući da je procedura praktično u toku.

On je dodao da u narednih 30 do 45 dana biti donete nove odluke za nove projekte, ističući da je dužnost Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, pre svega, da svim sredstvima države, posebno finansijskim, utiče na smanjivanje regionalnih razlika.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da će se zahvaljujući sredstvima iz ovog programa u Pirotu graditi novi most na saobraćajnom prstenu oko Pirota, takozvanom "Drugom" ringu čime će doći do rasterećenja saobraćaja u centru grada i znatno poboljšati bezbednost učesnika u saobraćaju.

- Mi smo već obezbedili novac iz opštinskog budžeta s obzirom na to da će se delom finansirati i iz opštinskog budžeta tako da smo što se nas tiče, spremni da ubrzo krenemo sa radovima – kazao je Vasić.

Polovina novca za finansiranje svih projekata obezbeđena je iz zajma od "Evropske investicione banke", a druga polovina iz budžeta lokalnim samouprava na čijoj teritoriji će se realizovati ovi projekti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;