Slovenci grade ritejl park u Čačku

24.02.2014. | Ozon Press

 U JP "Gradac" potpisan je sporazum  sa slovenačkom kompanijom "Toming Consulting" koja planira da otvori ritejl park u Čačku. Potpisanim sporazum slovenačka firma biće oslobođena plaćana naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

 

Slovenci će na lokaciji u Aveniji II graditi veliki tržni centar tzv. ritejl centar  površine oko 7.000m², a gradnja će početi u martu.

 - Potpisanim sporazumom "Toming Consulting" je oslobođen plaćanja obaveza za gradsko građevinsko zemljište na osnovu odluke Skupštine grada da se svi investitori koji zaposle 50 i više radnika oslobode plaćanja ove dažbine. Ovo je dobar znak jer pokazuje da je grad Čačak otvoren za investitore. Investitor će uplatiti garanacije u iznosu od 120.000 evra u roku od 60 dana od zaključenja ugovora a kao garancija za zapošljavanje radnika daje hipoteku nad objektom sa rokom od 36 meseci – rekao je direktor JP "Gradac" Nebojša Jovanović.

Menadžer  u firmi "Toming Consulting" Nenad Šikman, se zahvalio JP "Gradac" što je izašao u susret i oslobodio ih plaćanja lokalnih taksi i nameta.

- Ovo je velika pomoć svakom investitoru, a posebno u gradovima koji imaju nešto nižu kupovnu moć. Mi smo još 2007. kupili zemljište u Čačku, ali zbog svih ekonomskih teškoća koje su nas zadesile realizaciju projekta smo usporili. Radi se o projektu izgradnje ritejl parka površine 7.000m². Objekat će biti prizeman, sa oko 240 parking mesta. U njemu će se nalaziti desetak lokala. Polovina prostora namenjena je za supermarket a ostatak za poznate evropske brendove – rekao je Šikman.

Firma "Toming Consulting" počela je radom 2007. godine u Sloveniji i vodeća je konsalting firma u ovoj državi.

Ritejl parkovi su objekti na jednom nivou, bez podruma i spratova, koji se sastoje iz niza zasebnih lokala spojenih u jednu celinu. Ta celina je najčešće u obliku ćiriličnog slova p, u koju se ulazi direktno iz spoljnog okruženja, koga čine pristupne saobraćajnice sa parking mestima i plato sa zelenim površinama i šetališnim zonama duž ulaza u lokale. Mesečni zakup u ritejl parku u odnosu na tržni centar je dosta jeftiniji, a niže su i cene održavanja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?