INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja atmosferske kanalizacije u Futogu

21.02.2014. | RTV

U cilju rešavanja problema odvođenja površinskih voda u naselju Futog, JP "Zavod za izgradnju grada" nastavlja izgradnju atmosferske kanalizacije u delu Ulice braće Bošnjak. Atmosferska kanalizacija gradiće se na deonici od Ulice Nova do Ulice Stepe Stepanovića, sa obe strane kolovoza, u ukupnoj dužini od oko 400m.

Trenutno sa obe strane saobraćajnice u ovoj ulici postoje otvoreni kanali koji funkcionišu kao upijajući, a koji su, zbog neadekvatnog održavanja, na pojedinim mestima i zatrpani.

Projektnim rešenjem predviđeno je da se dno kanala obloži betonom kako bi se atmosferske vode slivale u šahtove i odvodile u kolektor koji će biti izgrađen na parnoj strani ulice. Kolektorom će atmosferske vode dalje biti odvođene do kanala V-800.

Završetkom svih predviđenih radova u potpunosti će se realizovati izgradnja atmosferske kanalizacije i kolektora za odvođenje atmosferskih voda u Ulice braće Bošnjak, na deonici od kanala do Ulice Stepe Stepanovića.

Time se stvaraju tehnički uslovi da se problem odvođenja površinskih voda u narednom periodu reši i u ulicama Jovana Dučića i Stepe Stepanovića, a izrada projektne dokumentacije za izgradnju atmosferske kanalizacije u ove dve ulice predviđena je Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2014. godinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;