INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pokidane trake, gradnja "kineskog zida" nastavljena

20.02.2014. | 24sata

Iako je juče (19. gebruar 2014.) građevinska inspekcije opštine Novi Beograd zatvorila nelegalno gradilište na Bežanijskom vidikovcu, trake kojima je gradilište juče zatvoreno, jutros su pokidane, skinuto je rešenje o zabrani gradnje, a radnici punom parom grade betonski zid visine dva metra u parku.

Žitelji Bežanijske kose odmah su poslali jutrošnje fotografije na kojima se jasno vidi da su radnici nastavili sa gradnjom uprkos zabrani.

- Mešalica vrti, slažu se nove kocke kao da nista nije bilo. Zvali smo opet inspekciju, ali tamo su nam rekli da oni ne mogu da im zabrane da rade, već samo da sruše zid – žali se građanin Vladimir.

Inspektor opštine Novi Beograd naložio rušenje "Kineskog zida"

Izgradnja čudnog zdanja na Bežanijskom vidikovcu, zbunila je žitelje Bežanijske kose koji su se javili redakciji "24 sata" i poslali fotografije. Građevinski inspektor opštine Novi Beograd izašao je na teren, ustanovio da je u pitanju nelegalna gradnja i naložio rušenje.

- Građevinski inspektor GO Novi Beograd izvršio je uviđaj na licu mesta u ulici Vajara Živojina Lukića kod broja 58 u Novom Beogradu, sačinio zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu i pokrenuo upravni postupak povodom izvedenih radova. U skladu sa svojim ovlašćenjima doneo je rešenje o vraćanju u prvobitno stanje izvedenih radova, odnosno rušenju, kao i rešenje o zatvaranju gradilišta – kažu u opštini Novi Beograd.

 

Komentari: 1

zeljko jovanovic 20.02.2014 13.41.37

pa cekajte jel ovo neka zajebancija? inspekcija zabrani a oni sutra nastave i nikom nista? za sta mi gradjani finansiramo tu instituciju zvana gradjevinska inspekcija? da bi smo dobili neodgovorne odgovore kao taj da oni ne mogu vise nista? pa i ja sam mogao da izadjem da im stavim trake i da popunim zapisnik.taj nacelnik sa takvim inspektorima bi leteo sa posla odmah sutra.pa evo ja da vas naucim sta da radite posto ste zbunjive prirode. popuni se zapisnik o zatecenom stanju, i obavesti da je investitor u prekrsaju i da cu mu biti izrecena kazna jer gradi bez dozvole. u slucaju da se investitor oglusi o zabranu gradnje vec sutra dan dolazi mehanizacija i rusi izgradjeno i dovodi lokaciju u predjasnje stanje a tezak racun se isporucuje investitoru u prekrsaju!sem ako nacelniku taj investitor nije kum ili slicno... pa onda ovo moje nista ne vazi! i onda je sve u redu

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;