Novi Sad: Beogradska kapija – Skadar na Bojani

20.02.2014. | Radio 021

Radovi na sanaciji Beogradske kapije već mesecima stoje, budući da novac za nastavak obnove još nije obezbeđen. Investitor projekta rekonstrukcije je JP "Poslovni prostor", a direktor ovog preduzeća Zoran Jovčić kaže da će radovi biti nastavljeni kada to dozvole vremenski uslovi i kada budu obezbeđena neophodna sredstva.

- Očekuje se završetak radova na obnovi fasade sa obe strane kapije, pešačkih i kolskih prelaza, ozelenjavanje površine iznad kapije, kao i konzervatorski i restauratorski radovi – kaže Jovčić.

On nije želeo da komentariše zbog čega sanacija toliko kasni, budući da je prošle godine najavljeno da će celokupan posao biti gotov do 1. januara.

- Rok završetka radova ne može biti preciziran, s obzirom na to da izvođenje radova zavisi od dinamike priliva sredstava – navodi Jovčić.

Za rekonstrukciju Beogradske kapije ukupno je izdvojeno 35 miliona dinara, s tim što su Ministarstvo kulture i banka "Inteza" učestvovali sa po 10 miliona, dok su grad Novi Sad i "Fond za kapitalna ulaganja" Vojvodine iz budžeta izdvojili po 7,5 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...