INFONET-468X60-BANNER

Novi Sad: Cevi stižu i do Nemanovaca

19.02.2014. | Novosti

Stanovnici Nemanovaca, Pejićevih salaša, a takođe i naselja Kamenjar 5 i Kamenjar 6, mogu ove godine očekivati rešenje problema snabdevanja pitkom vodom. U JKP "Vodovod i kanalizacija", naime, najavili su da će ulaganjem 60 miliona dinara u ovoj godini rešiti problem vodosnabdevanja ovih naselja.

U "Vodovodu i kanalizaciji", takođe, navode kako je mali broj prigradskih naselja koja već nisu priključena na vodovodni sistem, a da se očekuje da će to pitanje i u njima u najskorije vreme biti rešeno.

- Rekonstruisaćemo, takođe, i sedam kilometara dotrajale vodovodne mreže u Stepanovićevu i za taj posao je namenjeno 35 miliona dinara – kažu u "Vodovodu i kanalizaciji". - Planiramo da ove godine bude priveden kraju i glavni projekat završetka izgradnje vodovodne mreže viših delova Popovice.

U "Vodovodu i kanalizaciji" dodaju kako ni novosadske ulice neće biti zanemarene u poslovima vezanim za vodosnabdevanje.

- Za projektovanje, gradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u ovoj godini planirano je da se odvoji oko 148 miliona dinara – preciziraju u ovom gradskom komunalnom preduzeću. - Rekonstruisaćemo vodovodnu mrežu na desetak lokacija, a izdvajaju se radovi u ulicama Janka Čmelika, Antona Čehova, Vojvođanskih brigada, Dositejevoj i ulicama Dinka Šimunovića i Mažuranićevoj.

Pored toga, objašnjavaju u ovom preduzeću, vodovodna mreža će biti obnovljena i u ulicama Pavla Simića, Banatskoj, Filipa Filipovića, Ložioničkoj, Braće Mogin i drugim ulicama na teritoriji grada i prigradskih naselja.

Stanje vodovodne mreže, kako dodaju u "Vodovodu i kanalizaciji", može se opisati kao zadovoljavajuće, ali je daleko od toga da nema prostora za njeno unapređenje.

- Gubici na vodovodnoj mreži su predanim radom naših stručnjaka svedeni na nivo ispod republičkog proseka – ističu u ovom preduzeću. - Situacija je takva da ograničena sredstva koja imamo na raspolaganju moramo ravnomerno ulagati u sve delove, što vodovodnog što kanalizacionog sistema, tako da smo daleko od teorijske postavke od pet odsto rekonstruisane vodovodne mreže godišnje.

Rezultati

JKP "Vodovod i kanalizacija" je, podsećamo, prošle godine, izgradilo i rekonstruisalo više od 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Postavljeno je, takođe i više od 25 kilometara priključaka, a to znači da je vodu ili kanalizaciju dobilo oko 2.000 domaćinstava, odnosno više od 8.000 Novosađana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;