INFONET-468X60-BANNER

Za dve nedelje počinje izgradnja škole u naselju Stepa Stepanović

14.02.2014. | BeoInfo

Direktor "Agencije za investicije i stanovanje" grada Beograda Luka Petrović najavio je u izjavi da ova agencija spremno dočekuje početak građevinske sezone.

- Već tokom marta počinjemo rekonstrukciju ulice Vojvode Stepe na Voždovcu, a u drugoj polovini godine počinjemo kompletnu rekonstrukciju trga Slavija i bulevara Oslobođenja do Veterinarskog fakulteta. Trg Slavija će dobiti potpuno novi izgled sa podzemnim prolazima za pešake, fontanom u središtu trga, posebnom kolovoznom trakom za tramvaje i gradski saobraćaj i tri kolovozne trake za automobile. Sa ponosom mogu da kažem da će Slavija postati jedan od najlepših trgova u Beogradu – naglasio je Petrović. - Što se tiče visokogradnje više ćemo se usmeriti na stanogradnju jer je u planu izgradnja stanica za izbegla i raseljena lica u naselju Ovča koje gradimo u saradnji sa UNHCR-om, socijalni stanivi u ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu i završetak socijalnih stanova u naselju Kamendin u Zemun polju.

Tokom ove godine ćemo uraditi više škola, vrtića i zdravstvenih ustanova. Već 28. februara, nakon sprovedene procedure i dobijanja građevinske dozvole, počinje se sa izgradnjom osnovne škole u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu. Ova osnovna škola imaće površinu 6.300 kvadrata. Nekoliko dana nakon toga, čim se dobije građevinska dozvola počinje se i sa izgradnjom vrtića u naselju Stepa Stepanović, površine oko 2.500 kvadrata. I škola, i vrtić biće završeni 31. jula i deca će moći da u njima počnu novu školsku godinu, rekao je Luka Petrović.

On je istakao da će još dva objekta namenjena deci biti završena krajem aprila i to vrtić u bloku 61 na Novom Beogradu i vrtić u naselju Stubline u opštini Obrenovac. Luka Petrović je istakao da će agencija u narednom periodu morati da učini puno napora kako bi se otklonili nedostaci na objektima koji su građeni prethodnih pet godina u Beogradu.

- Nećemo više dozvoljavati da se objekti, a posebno škole i vrtići grade nesolidno pa da se odmah nakon isteka garantnog roka pojavljuje prokišnjavanje krovova, otpadanje oluka i pucanje instalacija. Novo rukovodstvo agencije se susrelo sa veoma mnogo primedbi od strane korisnika do sada izgrađenih objekata na kvalitet gradnje tako da ćemo ubuduće posvetiti više pažnje kvalitetu radova i izboru materijala – istakao je Petrović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;