Šabac: Proširenje vodovodne mreže

13.01.2014. | RTS

Za razliku od nekih gradova u Srbiji, Šabac nema problema ni sa kvalitetom, ni sa količinom vode za piće. Prošle godine, urađeno je oko 40 kilometara nove vodovodne mreže, a u ovoj se planira njeno proširenje i na seoskom području.

Materijal je dopremljen, ugovoreni su izvođači, a radovi bi trebalo da počnu polovinom meseca. Od planiranih 55, samo na seoskom području biće urađeno 23 kilometra nove vodovodne mreže. Radiće se u Štitaru, Prnjavoru, Vranjskoj i Varni.

Direktor JKP "Vodovod" u Šapcu Jovica Damnjanović kaže da vrednost investicija za ovu godine, što će realizovati preko Nemačke razvojne banke na seoskom području i prigradskim mesnih zajednicama u okviru ovih 55 kilometara nove mreže, je negde približno 800 hiljada evra.

U šabačkim selima na gradski vodovod priključeno je oko 800 domaćinstava. Manjim mesečnim obavezama, novi korisnici se dodatno motivišu.

- Grad je odlučio da priključak na mrežu građani mogu da plaćaju na 24 jednake mesečne rate, za one mreže koje su izgrađene iz kredita Nemačke razvojne banke – kaže gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Novi korisnici priključak će dobiti, posle uplate prve rate. Dužina vodovodne mreže na području grada je oko 350 kilometara. Šapčani piju Drinsku vode, a potencijal je dovoljan za snabdevanje još jednog grada iste veličine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!
veselnik 01.02.2019.
Reference ove vlasti i nisu bas za hvalu. T...
veselnik 01.02.2019.
Znaci stranci bolje od nas znaju kakav je "...