INFONET-468X60-BANNER

Počinje izgradnja socijalnih stanova u Novom Sadu

08.01.2014. | Novosadske novine

"Stambena Agencija Grada Novog Sada" je saopštila da će sledeće godine dobiti prve socijalne stanove. Kako je navedeno, ishodovana je građevinska dozvola 30. decembra  za zgradu u Kisačkoj ulici broj 55, gde je planirana izgradnja prvih 35 stanova u projektu socijalne stambene izgradnje.

- U prvim danima 2014. godine "Stambena agencija" će raspisati javnu nabavku za izbor generalnog izvođača građevinskih radova, a nakon toga će početi i izgradnja pomenutog objekta u Kisačkoj ulici. Ogroman doprinos ovom projektu dao je grad, izdvajajući lokaciju za gradnju i omogućavajući njeno besplatno komunalno opremanje – kažu u "Srambenoj agenciji".

U "Agenciji" podsećaju da je osim izgradnje objekta u Kisačkoj 55, Grad Novi Sad, konkurisao i za dugoročna kreditna sredstva kod Ministarstva građevinarstva i urbanizma i "Banke za Razvoj Saveta Evrope" za izgradnju još 10.000 kvadrata, stanova za izdavanje pod zakup u svojini grada i za prodaju pod neprofitnim uslovima. Kao i za zgradu u Kisačkoj, grad je i u ovom slučaju opredelio lokaciju, u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju, koja će takođe besplatno dobiti svu komunalnu infrastrukturu.

Budući da je Novom Sadu preliminarno odobren zahtev za kreditiranje izgradnje stanova, naknadno će biti detaljno propisani uslovi konkursa, kada će svi zainteresovani građani moći da se informišu da li ispunjavaju uslove i na koji način se podnosi zahtev i potrebna dokumentacija za prijavu na konkurs.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;