INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raspada se put Bela Crkva-Kusić

09.12.2013. | RTV

Radovi na lokalnom putu Bela Crkva-Kusić obustavljeni su nakon analiza koje je uradio nadzorni organ i konstatacije da kvalitet asfalta nije zadovoljavajući. Od obustave radova prošlo je mesec dana, a da iz preduzeća "Neimar put" iz Salakovca mašine nisu vraćene, pa će i ove zime put sa izuzetnom frekvencijom saobraćaja ostati najlošiji i najnebezbedniji u Opštini Bela Crkva.

Iz lokalne samouprave najavljuju tužbu protiv izvođača radova. Meštani Kusića, opštinska vlast i svi koji poslom u Kusić odlaze nadali su se boljim uslovima za putovanje i skidanje oznake za opasnost na ovom lokalnom putu. Umesto toga, dobili su još lošije uslove za putovanje ove zime. Novi sloj asfalta se raspao, a radovi su prekinuti pre mesec dana.

- Asfalt koji je postavljen nije zadovoljavajućeg kvaliteta, ustvari, mi smo samo posumnjali, jer nismo stručna lica, i pozvali smo nadzorni organ, koji je uradio potrebne analize i dokazao naše sumnje da u asfaltu ima dvostruko manje bitumena nego što je predviđeno – izjavio je Stanko Petrović, predsednik Opštine Bela Crkva.

Nije bilo nimalo lako da se iz opštinske kase izdvoji 300.000 evra za radove, a još je teže danas, kada se zna da od puta do proleća neće biti ništa.

- Mi ćemo preduzeti sve pravne mere koje nam zakon dozvoljava, već smo angažovali advokate i videćemo šta možemo da uradimo. Očekujemo da se podigne tužba protiv izvođača radova, da oni plate penale za ovo što nisu uradili – kažu u opštini.

Po Zakonu o javnim nabavkama, nakon raskida ugovora sa "Neimar putem", moći će da se sklopi ugovor sa drugoplasiranim ponuđačem "Vojvodinaputem", ali će taj ugovor biti uvećan za uklanjanje asfalta kojeg je nesavesni izvođač ostavio kao veliku smetnju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;