Švajcarci zainteresovani za obnovu Zvonačke Banje

29.11.2013. | Novosti

U lokalnoj Turističkoj organizaciji veruju da će sudbina uništenog hotela "Mir" u Zvonačkoj banji konačno biti rešena, jer im je ovih dana prispela sasvim konkretna ponuda jednog investitora iz Švajcarske, zainteresovanog ne samo za pomenuti ugostiteljski objekat, već i za razvoj turizma u lečilištu specijalizovanom za takozvane menadžerske bolesti i sve što "pokvari" stres.

- Švajcarci su obišli čitav kraj, oduševio ih je krajolik, a najveće interesovanje pokazali su za samu Banju, koja godinama čami kao neiskorišćeni potencijal – kaže Milan Stamenković, direktor Turističke organizacije u Babušnici. - Osim što bi aktivirali hotel, planiraju i obnovu rehabilitacionog centra, po kojem je ova nerazvijena sredina, svojevremeno, bila poznata i van granica SFRJ.

Inače, sudbinu hotela "Mir" je, pre nekoliko godina, zapečatio pirotski "biznismen" Radoslav Zdravković, vlasnik preduzeća "Hram", koji je zakupio ovo reprezentativno zdanje. Uz obrazloženje da je ugrožena statika objekta koji se nalazi na steni, pa on usled toga polako klizi, skinuo je kompletnu stolariju, keramiku, sistem za centralno grejanje sa kompletnim radijatorima, ograde na terasama...

Nažalost, tokom tih nekoliko meseci, koliko je trajalo ruiniranje hotela, niko od zvaničnika nije reagovao, pa je na kraju ostao samo betonski kostur objekta koji je nekada pripadao UTP "Srbija". Iako je protiv Zdravkovića konačno pokrenut sudski spor, šteta je nenadoknadiva jer je gašenjem hotela "Mir" zamro i turizam u čitavoj Zvonačkoj banji. Na kraju, pre tri godine, hotel je zakupio jedan lokalni biznismen, povratnik iz Nemačke, ali do danas ništa nije urađeno.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...