INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja pristupnih puteva za autobusku stanicu u Kanjiži

05.11.2013. | Dnevnik

Izgradnja prilaznog puta za buduću autobusku stanicu i puta oko autobuske stanice u Kanjiži je u toku. Izvođač radova je firma "Karin komerc MD" iz Veternika, koja je ponudila najpovoljnije uslove za ovaj posao u postupku javne nabavke. Vrednost prve faze investicije je 11,5 miliona dinara.

Opštinski čelnici Kanjiže uverili su se prilikom obilaska gradilišta da radovi dobro napreduju. Direktor Javnog preduzeća za uređenje naselja opštine Kanjiža Janoš Keveždi, najavio je da su radovi za drugu fazu predviđeni za iduću godinu. Tada će se graditi objekat stanice i nadstrešice za perone za pristajanje autobusa, pešački prilaz i prilazne rampe za hedinikepirana lica.

Iako je poznati banjski centar sa velikim brojem autobuskih linija, Kanjiža sada nema autobusku stanicu, nego autobusi koji saobraćaju prema Subotici, Beogradu, Novom Sadu, Segedinu i banatskim mestima koriste stajalište u najužem centru grada preko puta OKU "Knesa", dok autobusi koji saobraćaju prema pojedinim naseljima kanjiške opštine i bačkom stranom prema Senti staju kod Biblioteke.

Jedan od sadržaja uz autobusku stanicu je i proširenje gradskog parkirališta za putnička vozila. Prema rečima Keveždija projekat je izrađen, a u zavisnosti od raspoloživih sredstava videće se da li će biti mogućnosti da se parkiralište izgradi iduće godine.

Predviđeno je da se u ovom kompleksu izgradi i tržni centar "Mercator", koji je ovde rezervisao lokaciju. Predsednik kanjiške opštine Mihalj Njilaš kaže da "Mercator" ispunjava preuzete obaveze na ime kupovine placa, te da očekuje da se realizuje ovo ulaganje.

Budući tržni centar "Mercator", autobuska stanica i gradsko parkiralište nalaze se s desne strane puta na ulazu u Kanjižu iz pravca Novog Kneževca, za šta je krajem prošle godine izgrađen pristupni put. Kompleks se s jedne strane naslanja na uži centar grada i postojeće parkiralište u Bolničkoj ulici, u neposrednoj je blizini Narodnog parka i kompleksa "Banje Kanjiža" i uz prostor namenjen za izgradnju novog akva parka i drugih sadržaja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;