INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Palančani hoće most preko Dunava

28.10.2013. | Dnevnik

U saopštenju za javnost zamenika predsednika Bačkopalanačke opštine Bojana Radmana ponovo je aktuelizovana ideja izgradnje mosta preko Dunava koji bi veliku reku promostio sa bačke strane između Bačke Palanke i Čelareva, a sa sremske između Neština i Suseka. Nešto ranija SO Bačka Palanka upitila je zvaničnu inicijativu za izgradnju mosta Vladi Republike Srbije, a on je ušao i u planska dokumenta AP Vojvodine.

- Odlučni da realizuju ovu incijativu Bojan Radman, zemenik predsednika opštine, Đorđe Vujičić, direktor direkcije za izgradnju opštine i Vesna Jovicki, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije imali su radni sastanak kod Aleksandra Antića, ministra saobraćaja u Vladi Republike Srbije – kaže se, između ostalog, u saopštenju.

Most bi bio najbolja veza Bačke regije sa Sremom i Republikom Srpskom. Izgradnjom mosta, rečeno je ministru, rešio bi se i veliki komunikacijski problem stanovnika Neština i Vizića, dva sela u Sremu koja administrativno pripadaju Bačkopalanačkoj opštini. Naime, od ulaska Hrvatske u EU pooštren je prelazak dva granična prelaza i četiri kontrole koje meštani ova dva sela treba da prođu kako bi stigli do matične opštine.

Na sastanku je, kaže se, između ostalog, razgovarano i o značaju izgradnje puta Neštin-Erdevik koji ima strateški značaj za Bačkopalanačku ooštinu, ali i za ovaj deo Srbije, Vojvodine i Republike Srpske.

- Kao rezultat sastanka su i čvrste gracije ministra Antića da će on preduzeti sve neophodne radnje da bi se krenulo u izgradnu mosta i puta Neštin-Erdevik – kaže se u saopštenju bačkopalanačke delegacije i dodaje da je usledio i sastanak na operativnom nivou sa rukovodstvom JP "Puteva Srbije".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;