IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli radovi na rešavanju problema vodosnabdevanja

09.10.2013. | RT Smederevo

U ponedeljak (7. oktobar 2013.) je obeležen početak radova na izgradnji transportnog cevovoda Šalinac-Segda, koji će omogućiti organizovano vodosnabdevanje u moravskim selima, gde živi više od 30.000 ljudi. Početku radova prisustvovali su gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović i direktor JKP "Vodovod Smederevo" Vladimir Krstin sa saradnicima. Gradonačelnica Smedereva je tom prilikom istakla da je ovo istorijski trenutak za Grad Smederevo.

- Dočekali smo dan kada počinjemo da ispunjavamo obećanje dato žiteljima moravskih sela da će dobiti zdravu i pijaću vodu iz gradskog vodovoda. Grad je dosta pomogao na realizaciji ovog projekta, za početak druge faze "KfW" programa i izgradnju cevovoda do moravskih sela Grad će izdvojiti 1.800.000 evra. Ono što je prioritet lokalne samouprave je da vodovod i kanalizacija stignu do najudaljenije kuće na teritoriji grada Smedereva. Nadam se da ćemo u ovom mandatu uspeti da dopremimo pijaću vodu sa ove tačke do Saraoraca. Ovde će biti igrađena i fabrika za preradu vode i iz nje će voda ići do poslednje kuće u Saraorcima. Čestitam i JKP "Vodovod", kome je ovo veliki izazov, a pre svega, čestitam na strpljenju svim stanovnicima moravskih sela kojima smo danas započeli rešavanje decenijskog problema vodosnabdevanja – naglasila je gradonačelnica.

Predsednik Skupštine grada, Branče Stojanović, ponovio je da je reč o veoma važnom projektu i podsetio na dogovor pri formiranju većine u Skupštini grada Smedereva, a to je ravnomeran razvoj svih sela, odnosno područja Grada Smedereva.

- Poznato je da nam je Morava bila žedna zdrave pijaće vode. Procedura koja je sprovedena u prethodnom periodu je vodila ka tome da dans počnu radovi. Iskreno se nadam da će uskoro početi i radovi na izgradnji fabrike vode. Izabrani su izvođači, definisali smo rokove izgradnje i očekujemo da svako uradi svoj deo posla, kako bi meštani, koji su do sada bili uskraćeni, imali zdravu pijaću vodu – istakao je Stojanović.

- Ovo je početak realizacije projekta druge faze proširenja sistema vodosnabdevanja u Smederevu, koji se sprovodi u saradnji sa "Nemačkom razvojnom bankom" (KfW) i to znači početak izgradnje moravskog sistema vodosnabdevanja, najvažnijeg projekta u ovom trenutku – rekao je direktor JKP "Vodovod Smederevo", Vladimir Krstin i dodao da je Grad Smederevo u proteklom periodu izdvojio ogromna sredstva na realizaciji raznih projekata iz domena vodosnabdevanja.

Krajem avgusta potpisani su ugovori sa predstavnicima konzorcijuma "Porr-Millennium" za realizaciju projekta "Projektovanje i izgradnja fabrike vode za snabdevanje sela moravskog pravca" i firme "Instel" iz Novog Sada za izgradnju transportnog cevovoda pijaće vode od fabrike u Šalincu do brda Segda u Radincu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;