SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Novi Sad: ZIG otkupio polovinu parcela

30.09.2013. | Novosti

Otkup parcela, preko kojih bi trebalo da pređe produžetak Ulice Bate Brkića, a kojim bi se ona povezala sa Futoškim putem – trebalo bi da bude, kako je potvrdio Goran Višnjić direktor JP "Zavod za izgradnju grada", okončan do kraja godine, tako da će se već sledeće građevinske sezone moći ući u izgradnju ove saobraćajnice.

Za otkup parcela na trasi ove saobraćajnice, kao i za troškove izrade projektne dokumenacije, iz gradskog budžeta izdvojeno je 250 miliona dinara.

- Postupak pribavljanja zemljišta ide po planu – kaže Višnjić. - Vlasnicima parcela ponudili smo nadoknadu u skladu sa procenom sudskog veštaka i u skladu sa vrednošću koju je procenila Poreska uprava, a polovina vlasnika je već prihvatila da proda parcele. Uskoro ćemo početi i drugi krug pregovaranja, tako da verujem da će do kraja godine sve parcele biti otkupljene, a da će do početka građevinske sezone sledeće godine sve dozvole biti spremne i da će početi gradnja ove saobraćajnice.

Povezivanje Ulice Bate Brkića, koja bi kao moderna saobraćajnica sa četiri trake, trebalo da prođe kroz Satelit, i, na taj način, na još jednom mestu poveže Novo naselje sa Futoškim putem, jedan je od najznačajnijih ovogodišnjih projekata ZIG.

Ova investicija, inače, kako navodi Višnjić, specifična je i po tome što će se sama isplatiti, i grad neće koštati ništa. Mnogi investitori, naime, kako je ranije Višnjić objasnio, zainteresovani su za građevinsko zemljište oko nove saobraćajnice, tako da će se ona graditi od novca koji će ZIG dobiti za ustupanje, a zatim i za uređenje građevinskog zemljišta.

Jedan vrlo ozbiljan investitor, naveo je Višnjić, već je dostavio pismo o namerama, kojim najavljuje kupovinu zemlje uz ovaj novi bulevar. U ZIG, takođe, očekuju da će i ostali investitori pratiti taj postupak.

U planu uređenje Tozinovca

Osim što bi nova saobraćajnica rasteretila glavne pravce u Novom naselju, a pre svega raskrsnicu Bulevara Jovana Dučića i Bulevara Slobodana Jovanovića, u ZIG navode da bi se time stvorili i preduslovi za početak komunalnog uređenja naselja Tozinovac, u kojem nema ni osnovne komunalne infrastrukture.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;