INFONET-468X60-BANNER

Napreduje obnova puteva u opštini Trstenik

06.09.2013. | E-kapija

Radovi na magistralnom putu M-5, na deonici Stari Trstenik-Stopanja, u dužini od 700 metara, biće završeni do 10. septembra, najavio je danas predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić. To je prva faza uređenja deonice puta od Starog Trstenika do Bresnog Polja, ukupne dužine od 2.700 metara, čija je vrednost 170 miliona dinara. Radove, koje izvodi preduzeće "Putevi Srbije", obišla je osim predsenika opštine i direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju Trstenik, Ivana Milošević.

- Ono što ćemo pokušati da uradimo do kraja godine, u dogovoru sa direktorom preduzeća "Putevi Srbije", jeste deonica od benzinske pumpe u Stopanji do Bresnog Polja, dužine oko kilometar. Nakon toga ostao bi nam samo put kroz centar Stopanje – rekao je Aleksić. - Planirano je da Stopanja tokom 2013. bude kompletno uređena, ali zbog nedostatka sredstava, ove godine to neće biti urađeno.

Aleksić je najavio da će opština Trstenik naredne godine krenuti u realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

- Direkcija je izradila projektnu dokumentaciju za sva tri kružna toka na ulazu u Trstenik. Međutim i to je odloženo zbog nedostatka novca. Budžet "Puteva Srbije" je smanjen tako da ove godine neće biti izgrađen kružni tok u Pejovcu, međutim iz tog preduzeća smo dobili uveravanja da će to biti urađeno sledeće godine, jer je reč o opasnom skretanju i ukrštanju magistralnog i lokalnog puta. Takođe, očekujemo da ćemo u naredne dve godine uraditi sva tri kružna toka – dodao je Aleksić.

Lokalnu samoupravu u narednom periodu očekuje još jedan važan projekat, sanacija puta Velika Drenova-Poljna.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;