INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Škola u Savinom Selu dobila salu (video)

03.09.2013. | RTV

Osnovna škola "Branko Radičević" u Savinom Selu od danas je bogatija za fiskulturnu salu. Đaci su srećni što od danas idu u školu, a meštani – jer su dobili prostor za rekreaciju. U Vojvodini je proteklih pet godina izgrađeno 35 sportskih hala, izjavio je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

"Otvaranje školske sportske hale u jednoj seoskoj sredini, kao što je Savino Selo, sigurno je najbolji način da se obeleži početak nove školske godine”, rekao je Pajtić i stonoteniskom partijom simbolično otvorio taj objekat, čija je izgradnja u najvećoj meri finansirana iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja.

Pozdravljajući učenike, nastavnike, meštane i predstavnike te opštine, Pajtić je istakao da ulaganjima u izgradnju takvih objekata pokrajinska vlada želi da deci koja žive na selima omogući da se "i leti i zimi bave sportom, da odrastaju zdravo, da imaju iste uslove kao njihovi vršnjaci u gradovima".

Kako je navedeno u saopštenju Biroa pokrajinske vlade za odnose s javnošću, Pajtić je naveo da sportske hale u selima pružaju priliku da se i odrasli bave sportom, a mogu da služe i za održavanje različitih kulturnih manifestacija.

Direktor škole Rahman Tiganj je rekao da ta škola, koja je osnovana 1905. godine, "sad ima uslove za odgovarajuću nastavu fizičkog vaspitanja, za rekreaciju građana i za kulturne manifestacije koje će se događati u selu", a predsednik Opštine Vrbas Milan Stanimirović je najavio završetak još dva nova sportska objekta, u Ravnom Selu i Bačkom Dobrom Polju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;