INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija centralnog dela Vojvođanske ulice kreće u oktobru

02.09.2013. | BeoInfo

Rekonstrukcija centralnog dela Vojvođanske ulice na Novom Beogradu trebalo bi  da počne tokom oktobra, kako bi do leta 2014. godine ta saobraćajnica poprimila konačan izgled, najavio je gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

- Uspeli smo da rešimo problem u vezi eksproprijacije, završeni su projekti, dok je Direkcija za gradsko građevinsko zemljište raspisala javnu nabavku. Ponude su dostavljene početkom avgusta, stoga očekujemo da ćemo do sredine septembra izabrati izvođača koji će do početka oktobra obezbediti bankarske garancije, kao i druge garancije, kako bi radovi mogli da počnu  – istakao je Bijelić i podsetio da je grad imao velikih problema sa pojedinim stanarima oko Bežanijske crkve, koji su koristili sve oblike opstrukcije da se odloži rekonstruisanje tog neuređenog dela Vojvođanske ulice.

Gradski menadžer je naglasio da je rekonstrukcijom predviđeno da taj deo ima tri saobraćajne i dve trotoarske trake, koje će značajno rasteretiti saobraćaj od Bežanije ka novobeogradskim blokovima i obezbediti bolju komunikaciju ka Ledinama i Surčinu.

- To je ključni deo Vojvođanske ulice, kojeg preseca veći broj poprečnih ulica koje vode na Novi Beograd, a završetkom petlje kod Jurija Gagarina i svih petlji koje spajaju "Most na Adi", taj deo Beograda će kompletno biti rešen za dugi niz godina. Takođe, ovom rekonstrukcijom će stanovnici tog dela Vojvođanske ulice biti konačno priključeni na gradsku kanalizaciju – ukazao je Bijelić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;