INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prvo obdanište u naselju „Stepa Stepanović“ u oktobru

28.08.2013. | E-kapija

Oko osamdeset mališana iz naselja "Stepa Stepanović" početkom oktobra krenuće u novi vrtić koji se nalazi u prizemlju stambenog bloka 6A, najavio je gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

On je za "Beoinfo" podsetio da je izgradnja naselja u nadležnosti Republike Srbije, ali da nažalost nije isplaniran kompletan sadržaj koji treba da obezbedi sve potrebe stanovnika tog velikog naselja.

– Uspeli smo da dođemo do dogovora sa republikom da oni građevinski preurede jedan depandans, a grad će ga kompletno opremiti. Radove na adaptaciji ovog prostora, površine oko 400 kvadrata, završava Građevinska direkcija Srbije, a kada oni budu gotovi, grad će ga uzeti u zakup. Ova kombinovana dečja ustanova u kojoj će boraviti dve jaslene i dve vrtićke grupe dece imaće i prihvatnu kuhinju. Nabavka opreme za obdanište je u toku, tako da očekujemo da, ako se radovi završe u predviđenom roku, obdanište primi mališane početkom oktobra – istakao je Bijelić.

Gradski menadžer je podsetio da je u okviru republičkog rebalansa budžeta Beograd ostao bez oko 80 miliona evra. Međutim, bez obzira na tu činjenicu, grad će graditi školu i vrtić u naselju "Stepa Stepanović" u kome će, verovatno, zbog veličine i broja stanovnika biti potrebno da se izgradi još jedna škola i odbanište.

Tender za novi školu i vrtić, kako je najavio, biće pokrenuti, već u septembru, dok se kompletan završetak očekuje u septembru 2014. godine.

On je podsetio da je Ministarstvo finansija potvrdilo ono što je gradonačelnik Dragan Đilas upozorio – da su gradu protivzakonito uskraćena sredstva koja prihoduje od zakupa poslovnog prostora i poljoprivrednog zemljišta.

– U narednim danima očekujemo da nam se taj novac vrati, a iznos je 250 miliona dinara. Nažalost, rebalansom republičkog budžeta i promenom poreskih zakona, Beograd će već u narednoj godini ostati bez blizu milijardu dinara svojih prihoda. A to je, kada bi se preračunalo, bilo dovoljno da se izgradi pet novih obdaništa i tri škole ili neki drugi objekti koji su u tom rangu od važnosti za građane Beograda – ukazao je Bijelić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;