INFONET-468X60-BANNER

Useljenje u 4 zgrade naselja "Stepa Stepanović" odlaže se već pet puta, građani ogorčeni

20.08.2013. | E-kapija

"Izgradnja stambenih objekata u naselju 'Stepa Stepanović' se privodi kraju osim u slučaju nekoliko zgrada koji gradigrađevinska firma 'Ratko Mitrović-Dedinje'. Što je najgore u celoj priči, Građevinska direkcija Srbije, državna agencija koja je određena u ime Vlade da bude nosilac izgradnje naselja 'Stepa Stepanović' na Voždovcu i za koju je nadležno Ministarstvo građevinarstva i urbanizma, konstantno pokazuje razumevanje za sve propuste firme 'Ratko Mitrović-Dedinje' i ovaj problem konstantno 'gura pod tepih'", navedeno je u saopštenju kupaca stanova.

Kako građani dalje objašnjavaju, sporno je useljenje u objekte 6I, 6J, 6Z i 5A, za koje je rok za primopredaju ključeva pomeren čak 5 puta.

"Zgrade nisu završene u roku koji je bio predviđen ugovorima o kupoprodaji stanova, odnosno u novembru 2012. godine. Prvi rok za primopredaju ključeva Građevinska direkcija Srbije najavila je za mart 2013. godine. U februaru je pomeren za maj, u maju je pomeren za jun, a u junu za jul. Nakon što je istekao i poslednji rok koji je bio najavljen, on je praktično pomeren na neodređeno jer Građevinska direkcija Srbije nije iznela nikakve konkretne informacije osim što je najavila da firma Ratko Mitrović-Dedinje nije u mogućnosti da završi izgradnju predmetnih objekata i da će u najkraćem roku sprovesti postupak za izbor novog izvođača radova", dodaje se u saopštenju.

U Građevinskoj direkciji Srbije potvrđuju da je od ukupno 44 objekta do sada završeno 40.

- Kašnjenje od 7 meseci postoji na 4 objekta gde je izvođač radova firma "Ratko Mitrović-Dedinje", koja je u velikim finansijskim problemima i na današnji dan je u blokadi za 434.893.575,85 dinara. Građevinska direkcija Srbije preduzima sve neophodne mere da ovog izvođača zameni i objekte dovrši u najkraćem mogućem roku poštujući sve zakonske procedure. Kupcima stanova u ovoim objektima Direkcija plaća mesečnu naknadu zbog kašnjenja završetka radova – kažu u GDS.

 

Komentari: 1

KIvan 21.08.2013 18.47.40

Nisu svima isplaćeni penali, a i na to smo pristali jer je rok bio mart, pa smo mislili da nece biti velike steta ali sada je to vec katastrofa. To sto nam daju nije dovoljno da pokrije kiriju a oni ni NEMAJU datum zavrsetka. Pet puta su nam menjali rok, sta mislite kako su sa nama postupali stanodavci. 4 puta sam najavljivao odlazak pa odustajao. Sramota!!

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;