INFONET-468X60-BANNER

Nastavljena izgradnja zatvorenog bazena u Pirotu

19.08.2013. | Jugmedia

Posle prekida radova od godinu dana, zbog nedostatka novca u Fondu za razvoj Srbije, nastavljena je izgradnja zatvorenog bazena u Pirotu. U međuvremen, izvođaču radova uplaćen je deo sredstava. Potpisani su i aneksi ugovora kojima je definisan novi rok za završetak radova do kraja ove godine.

Izgradnja zatvorenog bazena u Pirotu počela je januara 2011. godine, a prvobitni rok za završetak bio je krajem 2012. godine. Inače, ovaj bazen gradi se u okviru programa podrške građevinskoj operativi, a finansiraju ga čiju Vlada Srbije i lokalna samouprava. Vrednost radova je 400 miliona dinara, a izvođači su "Putevi Užice" i "Jedinstvo" Sevojno.

Kako je objasnio zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić, trenutno se montira bazenska školjka. Osim toga, rade se instalacije, stigle su klima komore, a uskoro se očekuje i postavljanje sistema za filtraciju kao i sistema grejanja i hlađenja.

- Predstavnici izvođača radova kažu da će za dva meseca ceo sistem biti u funkciji, i da će biti moguće kupanje na bazenu. Međutim, predstoji još dosta građevinskih radova. Sledi postavljanje keramičkih pločica, izrada plaže, ugradnja podnog grejanja, kao i radovi na fasadi. Aneksom ugovora je predviđen rok za završetak svih radova do kraja 2013. godine. Očekujem da se nastavi dinamika isplate obaveza prema izvođaču – dodao je Kostić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;