INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dom zdravlja Surčin još bez dozvole

14.08.2013. | Novosti

Nova zgrada Doma zdravlja Surčin je završena, opremanje prostorija je pri kraju, ali objekat još nema upotrebnu dozvolu. Iako je otvaranje bilo najavljivano još u martu ove godine, iz Agencije za investicije kažu da je dobijanje dozvole u proceduri, a da ništa nije "iskočilo" iz plana.

Prema rečima dr Vere Dražić, sekretarke za zdravstvo, radovi su završeni, prošle su sve procedure za javne nabavke i tenderi i trenutno se sređuju sobe. Prema njenim rečima, Dom zdravlja bi trebalo da otvori vrata za pacijente ili poslednje nedelje avgusta ili početkom septembra.

- Radovi su završeni, a dobijanje upotrebne dozvole je u proceduri – potvrdili su u Agenciji za investicije. - Po našim saznanjima u toku je i postupak za opremanje Doma zdravlja Surčin u nadležnosti Sekretarijata za zdravstvo.

Kada neophodan dokument za otvaranje stigne, koji podrazumeva da su gradnja i opremanje kompletno završeni, a bezbednosni uslovi ispoštovani, Surčinci će konačno dobiti izuzetno modernu zdravstvenu ustanovu. Međutim, prema podacima iz Agencije za investicije, rok za završetak radova bio je 22. februar, a već tada je započeo tehnički pregled nakon čega sledi pribavljanje upotrebne dozvole.

Dva objekta spojena pasarelom

Kompleks Dom zdravlja sastoji se od dva objekta, koji su spojeni zastakljenom pasarelom. U prvom delu, u prizemlju, biće pedijatrijska služba, a na prvom spratu opšta zdravstvena zaštita, kućno lečenje i zaštita žena sa patronažnom službom. U drugom delu biće rendgen i ultrazvučna dijagnostika, fizikalna medicina i rehabilitacija, apoteka i hitna pomoć, laboratorija i specijalističke službe, stomatologija...

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;