INFONET-468X60-BANNER

Naselje Stepa Stepanović: Vrtić za 134 dece

12.08.2013. | Novosti

U obdaništu u naselju "Stepa Stepanović" boraviće 71 dete vrtićkog uzrasta i 63 mališana u jaslicama. Prema ranijim najavama u depadansu u zgradi 6a, u oktobru će početi da radi novi vrtić, a do septembra sledeće godine trebalo bi da bude završeno još jedno novo obdanište i škola.

Građevinska direkcija Srbije će donirati projekat za jedan vrtić i školu, u vrednosti od oko 12 miliona dinara, dok će iz gradske kase za izgradnju ova dva objekta biti izdvojeno 12,5 miliona evra. Vlasnik depadansa u zgradi 6a je GDS, a Grad će ga uzeti u zakup za smeštaj dela mališana iz "Stepe".

Prostor u zgradi 6a je površine oko 400 kvadratnih metara i u njemu će moći da boravi stotinak mališana. Vrednost radova je oko 100.000 evra i oni će kao pomoć gradu biti isplaćeni iz kase Građevinske direkcije Srbije.

Ovaj vrtić pripadaće Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj", a održan je sastanak sa roditeljima iz naselja "Stepa Stepanović" kom su prisustvovali predstavnici Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i GDS, glavni gradski arhitekta, kao i direktor i stručni saradnici predškolske ustanove.

Gotov projekat, čeka se dozvola

Izrada glavnih projekata za kombinovanu dečju ustanovu i osnovnu školu na lokaciji "Stepa Stepanović" je u završnoj fazi. Projektant Saobraćajni institut CIP je idejno rešenje projekta završio u predviđenom roku, a po dobijanju lokacijske dozvole, biće kompletirana projektna dokumentacija, koja će biti prosleđena investitoru, odnosno Sekretarijatu na dalju realizaciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;