Štede i rade punom parom

09.08.2013. | Dnevnik

Iako je opštinski vrh najavio da se mora štedeti, Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju opštine kaže da je, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, odlučeno da mere štednje ne utiču na planirane investicione projekte, te da će do kraja ove godine  biti završeno saniranje i asfaltiranje ulica u svim  naseljima staropazovačke opštine, obnovljena saobraćajna signalizacija i sanirane rupe na kolovozima, kao i da se ne odustaje od nekoliko investicija.

U junu je urađena rekonstrukcija centra Novih Banovaca, što je obuhvatilo uređenje kolovozne trake širine pet metara, odvođenje atmosferskih voda, izgradnju  25 novih parking mesta, uređenje zelenih površina i prostora oko spomenika, trotoara i postavljanje klupa. Za septembar je najavljena rekonstrukcija centra Nove Pazove, a radovi obuhvataju uređenje centralne raskrsnice, poboljšanje saobraćajne signalizacije, sređivanje staza za pešake i parkinga. Za Novu Pazovu je planirano i ulaganje u sportsko-rekreativni centar "Velika bara". Centar će imati raznovrsne sadržaje među kojima trg, centralni i pomoćni fudbalski teren, terene za male sportove, sportsku halu, park, jezero, igralište za decu, zelene površine, kafeteriju.

Uređenje centra naselja je planirano i za Stare Banovce, pripremljena je projektna dokumentacija, a predviđeno je da se u okviru tih radova  sve instalacije spuste pod zemlju i reši pitanje fekalne i kišne kanalizacije. Pored toga, za Stare Banovce je planirano uređenje glavnog i pomoćnog fudbalskog terena sa nivelisanjem i instaliranjem savremenih sistema za zalivanje zelenih površina, izgradnja dečjeg vrtića, utvrde na obali Dunava i pristana, marine, hotela i drugih turističkih sadržaja za koje  je već urađen detaljni urbanistički plan. Izgradnja dečjeg vrtića će početi u maju 2014. kažu u Direkciji, dok će izgradnja vrtića u Belegišu početi već ovog septembra.

Vrtić u Belegišu podseća na dvorac iz bajke, dok je starobanovački vrtić projektovan u stilu starih sremačkih kuća. U tom stilu je projektovana i nova kapela na seoskom groblju u Vojki čiju izgradnju finansira meštanin Branislav Ćurčin. U Golubincima je najavljena izgradnja sportske hale. Radovi na ovom objektu bi trebalo da budu završeni do kraja iduće godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...