„Holcim“ poklonio opštini Knić rudnik gipsa

08.08.2013. | Tanjug

Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, opština Knić i kompanija "Holcim" potpisali su u sredu Memorandum o saradnji kojim "Holcim" opštini Knić poklanja rudnik gipsa "Lipnica" u Gruži.

Memorandum koji definiše odnose tri strane povodom prenosa prava svojine na svim nepokretnostima, koje su sačinjavale kompleks rudnika kod Knića potpisali su ministar rudarstva Milan Bačević, predsednica opštine Knić Dragana Jovanović i generalni direktor "Holcim" Srbija Klaudiu Soare.

- Na potezu je sada opština Knić da pronađe strateškog partnera koji bi obezbedio finansijska sredstva da se rudnik, koji ne radi od 2004. godine reaktivira - kazao je Bačević nakon potpisivanja tog dokumenta.

On je istakao da procene pokazuju da bi ponovno otvaranje rudnika gipsa značilo zapošljavanje oko 100 ljudi i dodao da bi novi investitor pored eksploatacije gipsa mogao da se bavi i izradom finalnih proizvoda od gipsa.

Bačević je naglasio da će država i ministarstvo rudarstva učiniti sve da se proces reaktivacije rudnika ubrza. Prema rečima Bačevića, biće potrebno uraditi nove studije vezane za rudnik u Gruži, proveriti u kom je stanju jama i utvrditi troškove aktivacije rudnika.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...