INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neimarski park u novom ruhu

01.08.2013. | E-kapija

U Neimarskom parku u Beogradu završena je obnova dva dečja igrališta i izgradnja trećeg. Nekadašnji centralni plato sada je preuređen u dečje igralište, elipsastog oblika i površine 114 kvadrata. Zidići koji sa dve strane okružuju plato peskirani su i premazani antigrafitnim lakom, a na njihovoj gornjoj površini su montirane drvene lajsne za sedenje.

Celo igralište je sa podlogom od livene gume u crvenoj boji, na kojoj su montirani novi, moderni rekviziti. U jednom delu igrališta ucrtane su kockice za igru dece, a na samom obodu, duž staze, postavljena je klupa sa četiri nosača.

Jedno od dva obnovljena dečja igrališta, površine 95 kvadrata, predviđeno je za decu mlađu decu, sa rekvizitima prilagođenim tom uzrastu. Podloga je, takođe, urađena od livene gume, u crvenoj i zelenoj boji. Igralište je oivičeno baštenskim ivičnjacima, a na postojećim zidićima postavljene su lajsne za sedenje.

Drugo obnovljeno igralište, od 110 kvadrata, predviđeno je za stariju decu, te su tamo takođe postavljeni odgovarajući rekviziti. Ono ima podlogu od livene gume, s tim što je 25 kvadrata od gumenih ploča od kojih je formirana "školica" za igru dece. I ovo igralište je oivičeno baštenskim ivičnjacima.

Od centralnog platoa, koji je sada pretvoren u dečje igralište, dve paralelene staze vode do česme. Asfalt oko česme je popravljen, a takođe je obnovljen travnjak pored staza.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;