IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Letnja škola arhitekture u Baču

22.07.2013. | Super Prostor

Letnja škola arhitekture je naučno-obrazovni projekat u organizaciji strukovnog udruženja Grupa arhitekata. Održava se u Baču od 25. do 30. avgusta. Ovogodišnja tema je konzervacija i restauracija zidova od opeke, krečni i blatni sistemi i energetsko unapređenje objekata.

Projekat je pokrenut 2010. godine i glavna ideja je da kroz praktične analize i rad na terenu poveže eksperte i studente arhitekture iz Jugoistočne i Centralne Evrope. Istraživanje je usmereno ka kreativnoj upotrebi potencijala objekata i zona koje su pod zaštitom države kao kulturna dobra, dok je naročita pažnja posvećena istraživanju aspekata održivog razvoja graditeljskog nasleđa.

Program je podeljen na dva modula, tehnološki i arhitektonski. Prvi se odnosi na metodologiju konzervacije i restauracije zidova od opeke i primenu krečnog maltera, dok se arhitektonski bavi formiranjem baze podataka o spomenicima kulture pre i posle restauracije, sa fokusom na živo nasleđe – nasleđe i spomenike koji su u upotrebi. Poseban deo je tema upravljanja energijom na spomenicima kulture i potencijalna primena obnovljivih izvora energije u tom domenu.

Projekat su podržali Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije i Rese arch Slovačka. Prijava, kao i celokupan program letnje škole i spisak predavača dostupni su na www.grupaarhitekata.org. Zvanični jezik škole je engleski. Rok za prijavu i registraciju je 10. avgust 2013.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


POLET IGK
POLET IGK
NOVI BEČEJ
www.polet.rs

ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;