INFONET-468X60-BANNER

Uređen park japansko-srpskog prijateljstva

19.07.2013. | Blic

Saradnjom opštine Rakovica i javnih komunalnih preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", "Javno osvetljenje" i "Zelenilo-Beograd" stanovnici Rakovice mogu da uživaju u uređenom Parku japansko-srpskog prijateljstva. Pojedini delovi ovog parka bili su zapušteni i građani su više puta lokalnoj samoupravi i gradskim službama skretali pažnju na njegovo propadanje.

Radnici "Vodovoda i kanalizacije" preuzeli su obavezu da srede fontanu koja duže vreme nije radila. Zamenjene su pumpe i ugrađeni novi prečistači. Postavljena je i nova rasveta, koja fontani tokom noći daje impresivan izgled.

- Fontana na Miljakovcu samo je jedna od 38 fontana koje postoje u Beogradu i koja je u redovnom održavanju JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". Građani Rakovice sada imaju privilegiju da uživaju u prijatnim trenucima i lepoti fontane u Parku japansko-srpskog prijateljstva – rekao je Cvijo Babić, direktor  "Vodovoda i kanalizacije".

Radnici JKP "Javno osvetljenje", koji su bili zaduženi za postavljanje nove rasvete, posao su uradili veoma brzo, tako da su svi delovi parka sada osvetljeni. Rezultati rada tog preduzeća vidljivi su svake noći kada park zasija u punom sjaju. Novo osvetljenje nije doprinelo samo lepšem izgledu čitavog parka već je i povećalo bezbednost na ovoj zelenoj površini.

Veliki deo posla uradili su i radnici "Zelenila", koji redovno održavaju park. Oni su uklonili otpad, potkresali stabla, počistili korov i skratili travu u najkritičnijim delovima parka, tako da je čitava površina sada potpuno sređena. U planu je da se do kraja godine obnove pešačke staze u parku čiji su pojedini delovi oronuli i koje je JKP "Zelenilo - Beograd" uvrstilo u plan redovnog održavanja za ovu godinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;