INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kasni obnova Beogradske kapije: Izvođač izabran, čekaju se rokovi

18.06.2013. | Dnevnik

Obnova Beogradske kapije u Petrovaradinu i dalje nije počela, iako je početak radova bio najavljen za mart. Vrednost radova je 35 miliona dinara, koji uključuju sanaciju gornjih zona kapije, zaštitu od vlage, obnovu fasada i unutrašnjih prostora kapije, kao i rekonstrukciju kolovoza, ali je za sada to samo mrtvo slovo na papiru.

Od "Poslovnog prostora" dobijen je odgovor da je preduzeće sprovelo javne nabavke za radove na obnovi Kapije i da su na osnovu najpovoljnije ponude izabrali izvođača radova, odnosno grupu izvođača koju predvodi DOO "Ornament – investinženjering" iz Beograda. Takođe se navodi da će nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem biti definisani dalji rokovi, kao i početak realizacije projekta, ali nisu precizirali razloge zbog kojih obnova kasni već više od tri meseca.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture, čiji su stručnjaci uradili projekat obnove i koji će biti zaduženi za nadzor radova, takođe nisu znali zbog čega se toliko čeka na početak radova.

Da podsetimo, Protokol o saradnji na programu obnove Beogradske kapije Petrovaradinske tvrđave, koja je bila jedan od pobedničkih istorijskih lokaliteta u neprofitnom projektu "Mesto koje volim" banke "Inteza", potpisan je krajem prošle godine u Gradskoj kući. Protokol su potpisale predstavnici Grada Novog Sada, Ministarstva za kulturu i informisanje, Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i "Inteze". Na osnovu protokola predviđeno je da Ministarstvo i banka "Inteza" izdvoje 10.000.000 a Grad i Fond za kapitalna ulaganja po 7.500.000 dinara. 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;