INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novom rampom ka Banovom brdu

11.06.2013. | Novosti

Kružni tok na petlji "Radnička" već mesec i po je u upotrebi. Radovi su posle otvaranja nastavljeni i već se primiče rok kada će odvijanje saobraćaja preko ove saobraćajnice ući u drugu fazu. U skladu sa planom, novi režim se uvodi sledeće sedmice, a vozačima će na raspolaganju biti rampa koja se spušta prema Adi Ciganliji.

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, novu fazu u odvijanju saobraćaja najavljuju već za početak iduće nedelje.

- U smeru ka Banovom brdu vozila će koristiti dve odvojene trake, jednu preko južnog vijadukta, a druga će ići preko parkinga kod Beogradskog sajma ka kružnom toku i sa njega će vozila prvi put silaziti novom rampom u Radničku ulicu – kaže Nenad Bajić iz direkcije. - Za vozila ka centru grada neće se menjati trasa i ona će se, početkom ove faze radova, i dalje kretati preko kružnog toka u dve trake. Kako radovi budu odmicali, tako će i saobraćaj u smeru ka gradu biti prebačen na južni vijadukt.

Istovremeno radovi na izgradnji drugog, severnog vijadukta, nesmetano teku. Ove nedelje će biti razmontirana oplata i deo skele koji su korišćeni za izlivanje konstrukcije preko železničke pruge, a spuštanje konstrukcije na stubove planirano je za prve dane jula. Severna konstrukcija se sastoji iz dvanaest polja, dugačka je ukupno 310 metara i imaće tri saobraćajne trake koje će koristiti vozila iz centra grada u smeru ka Banovom brdu.

Planirano je da svi radovi na izgradnji petlje "Radnička" budu završeni do kraja ove godine.

Radi se i deo preko Topčiderke

Izmene u saobraćaju su neophodne kako bi se izvela rekonstrukcija Radničke ulice na delu ispred Topčiderke. Takođe, čim se smanji vodostaj, počeće i radovi na izgradnji treće konstrukcije mosta preko Topčiderke. Dok traje ova faza, izvodiće se i radovi na delu Bulevara vojvode Mišića iza Beogradskog sajma.

Saobraćaj u sva četiri pravca

Kada svi radovi budu završeni, koristeći kružni tok i rampe, saobraćaj će se preko Radničke ulice i Bulevara vojvode Mišića razvijati u sva četiri pravca – ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i centru grada. Za slobodno odvijanje pešačkog i biciklističkog saobraćaja biće izgrađen dovoljan broj liftova, stepeništa, trotoara i staza.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;