EPS i "SECI Energia" zajedno grade elektrane na Ibru

09.06.2009. | Beta

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i italijanska kompanija "SECI Energia" potpisali su juče (8. jun 2009. godine) u Beogradu sporazum o izgradnji devet hidroelektrana na reci Ibar.

Direktor JP "Elektroprivreda" Srbije Dragomir Marković, kazao je novinarima u Palati Srbije da EPS sa optimizmom ulazi u taj projekat i očekuje da "za nekoliko godina iz Ibra koristimo novu i čistu hidroenergiju".

Predsednik kompanije "SECI Energia" Gaetano Makaferi (Gaetano Maccaferi) istakao je da je potpisivanje sporazuma o izgradnji devet hidroelektrana važan i za Srbiju i za Italiju, jer "će (sporazum) pomoći razvoj energetskog sektora".

- Taj sporazum daje garanciju za snabdevanje iz obnovljivih izvora i mogućnost za Srbiju da revitalizuje energetske mogućnosti koje ima - naglasio je Makaferi.

Prema njegovim rečima sporazum je dodatna potvrda "mogućnosti poklapanja interesa na političkom i privrednom nivou".

 

 
Share |

Komentari: 1

misteriozni 20.02.2010 20.10.14

kao elektrotehnicar-energetike mogu samo da kazem da je ovo dokaz da nam se drzava i dalje raspada i da od nje vise nema nista... kada smo mi dozvolili strancima da prave kod nas elektrane ciju ce energiju nama da prodaju jos jednom dokazujemo sami sebi da se srbija raspada i da i dalje propadamo... iako sam ja bez posla a zivim u Raski i za mene bi to mogla da bude sansa, protiv toga sam i uopste se ne slazem... u redu je da mi napravimo i izvozimo energiju a nasem narodu smanjimo cenu, ali mi to ovim ne radimo... poz za sve koji se slazu samnom.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...