INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pri kraju izgradnja stanova za raseljavanje u Gostivarskoj ulici u Beogradu

06.06.2013. | E-kapija

Na lokaciji Blok 32a, između Bulevara vojvode Stepe i Gostivarske ulice, izvode se završni radovi na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa površine 32.000 kvadratnih metara. Na prostoru od 1,2 hektara izgrađeno je osam lamela, u kojima se nalazi 251 stan, 227 podzemnih garažnih mesta i 27 lokala, a ukupna vrednost investicije je 20 miliona evra, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Sve lamele su petospratne, a pored 227 podzemnih garaža izgrađeno je i 40 otvorenih parking mesta. Najveći broj stanova po svojoj strukturi su jednosobni, dvosobni i dvoiposobni, a postoji manji broj garsonjera i trosobnih stanova. Izgrađena su i dva skloništa, jedno pod objektima, a drugo zasebno na lokaciji.

Ovo je jedna od lokacija grada Beograda na kojoj Direkcija gradi stanove za potrebe raseljavanja građana sa novoplaniranih trasa infrastrukture. Vlasništvo nad ovim stanovima mogu da steknu građani čija se imovina nalazi u okviru projektovanih građevinskih parcela na kojima je planirana izgradnja novih saobraćajnica, vodovoda i kanalizacije. Ukoliko se legalni vlasnici objekata odluče da naknadu za svoju imovinu prihvate u stambenim kvadratima, na raspolaganju im stoje stanovi u ovakvim objektima koji se grade prema savremenim normama, standardima i pravilima, uz primenu kvalitetnih materijala i rešenja.

Izvođenje radova počelo je 2010. godine, a veliki izazov za izvođača predstavljala je lokacija koja se nalazi u već izgrađenom stambenom tkivu ovog dela Voždovca. Teren na kome se gradilo je u padu, te je obezbeđenje temeljne jame i okolnih objekata izvedeno velikim potpornim zidovima i šipovima na dubini od 12 metara sa betonskom zavesom i vertikalnom drenažom. Za potporni zid ukupno je pobijeno 476 šipova, u objekte je ugrađeno 16.000 kubika betona i preko tri hiljade tona armature, a sa lokacije je iskopano i odvezeno 85.000 kubika zemlje.

U toku su završni radovi na povezivanju objekata na gradsku infrastrukturu. Tokom leta će biti obavljen tehnički pregled, posle čega sledi podnošenje zahteva za izdavanje upotrebne dozvole, a prvi stanari novog kompleksa mogu se očekivati krajem ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;