INFONET-468X60-BANNER

Moguća racionalizacija projekta javne garaže u Kragujevcu

04.06.2013. | E-kapija

U ovom trenutuku, sa određenim stranim partnerima razmatramo mogućnost racionalizacije projekta javne garaže u Kragujevcu, pre svega u delu konstrukcije, kako bi smo pojeftinili kod izgradnje cenu jednog parking mesta i za sada tu imamo dobre rezultate - naveo je član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević.

- Drugi segment na kome radimo to je da uključimo strateškog partnera, da odlukom o partnerstvu javnog i privatnog sektora, kod izgradnje podzemne garaže - rekao je Vasiljević.

On je dodao i da se ide na to da garaža, u svim opcijama koje se razmatraju, ima veći broj mesta.

Ono što je konceptualno sagledano i potvrđeno, kaže Nebojša Vasiljević, jeste da garaža neće biti minus jedan podzemne etaže nego minus dva etaža, da se radi o najmanje 650 mesta, a prethodni je podrazumeva 405, sa mestima za osobe sa invaliditetom 420, i da je i tako odrađen koncept jeftiniji od onog što je bio predlog Direkcije za urbanizam.

Član Gradskog veća Nebojša Vasiljević rekao je i da je, posle razmatranja različitih opcija, imajući u vidu ekonomske prilike, stanovište lokalne samouprave sada takvo da je Grad taj koji treba da da zemljište i naknadu za uređenje.

- Dakle, definitivno, gledajući za koncept i izbor partnera, koji će biti apsolutno javan, februar ili mart sledeće godine je realno vreme za početak gradnje da bi se ta garaža završila 2014. godine - zaključio je Vasiljević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;