Srušio se most koji spaja američki grad Sijetl s Kanadom (video)

24.05.2013. | B-92

Srušio se glavni most koji spaja američki grad Sijetl s Kanadom i ostatkom severnog regiona Pacifika. Nekoliko vozila i ljudi skliznulo u vodu. Američka patrolna služba u Vašingtonu je navela da su tri osobe prebačene u bolnicu, ali da se ne zna njihovo zdravstveno stanje. Potvrđeno je da nema žrtava.

Most, na kome se nalazio auto-put sa četiri trake, star je više od 50 godina, a srušio se u četvrtak predveče, otprilike na pola puta između Sijetla i Vankuvera u kanadskoj državi Britanska Kolumbija.

Pripadnik državne konjice Mark Fransis je rekao da se još ne zna šta je uzrok rušenja mosta na početku jednog od najprometnijih prazničnih vikenda u godini, dok je Ministarstvo saobraćaja države Vašington saopštilo da istražuje mogućnost da je uzrok rušenja bila prenatrpanost jednog teretnog kamiona, prenosi AP.

Ovaj incident će pokrenuti pitanja o američkoj infrastrukturi koja je popularna tema predsednika Baraka Obame, koji je početkom godine upozorio na dotrajalost puteva i želi da izdvoji više novca za obnovu u cilju poboljšanja privredne situacije.Prema federalnim statističkim podacima, most izgrađen 1955. godine, ima rejting 57,4 od ukupno 100. To je znatno ispod proseka u vašingtonskoj državi koji iznosi 80.

Američko udruženje inženjera navodi da je više od četvrtine od ukupno 7.840 mostova u državi Vašington strukturno neadekvatno ili funkcionalno zastarelo.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...