Srušio se most koji spaja američki grad Sijetl s Kanadom (video)

24.05.2013. | B-92

Srušio se glavni most koji spaja američki grad Sijetl s Kanadom i ostatkom severnog regiona Pacifika. Nekoliko vozila i ljudi skliznulo u vodu. Američka patrolna služba u Vašingtonu je navela da su tri osobe prebačene u bolnicu, ali da se ne zna njihovo zdravstveno stanje. Potvrđeno je da nema žrtava.

Most, na kome se nalazio auto-put sa četiri trake, star je više od 50 godina, a srušio se u četvrtak predveče, otprilike na pola puta između Sijetla i Vankuvera u kanadskoj državi Britanska Kolumbija.

Pripadnik državne konjice Mark Fransis je rekao da se još ne zna šta je uzrok rušenja mosta na početku jednog od najprometnijih prazničnih vikenda u godini, dok je Ministarstvo saobraćaja države Vašington saopštilo da istražuje mogućnost da je uzrok rušenja bila prenatrpanost jednog teretnog kamiona, prenosi AP.

Ovaj incident će pokrenuti pitanja o američkoj infrastrukturi koja je popularna tema predsednika Baraka Obame, koji je početkom godine upozorio na dotrajalost puteva i želi da izdvoji više novca za obnovu u cilju poboljšanja privredne situacije.Prema federalnim statističkim podacima, most izgrađen 1955. godine, ima rejting 57,4 od ukupno 100. To je znatno ispod proseka u vašingtonskoj državi koji iznosi 80.

Američko udruženje inženjera navodi da je više od četvrtine od ukupno 7.840 mostova u državi Vašington strukturno neadekvatno ili funkcionalno zastarelo.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...