INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čačanski "Unipromet" ugovara posao u Iraku

23.05.2013. | Blic

Direktor preduzeća "Unipromet" Milisav Novičić i predstavnik građevinske kompanije "Ashor" Saad Mohamed Amin potpisali su danas u Čačku pismo namera o uspostavljanju saradnje, koji označava povratak čačanskih građevinaca u Irak, a konkretan ugovor se očekuje 3. juna u Bagdadu.

Novičić je izrazio zadovoljstvo što će se Srbija, kako je kazao, posle 20 godina vratiti na iračko tržište.

- Pozvani smo da se uključimo u gradnju puteva, bolnica i drugih objekata  naveo je on i naglasio da se u ovom trenutku razgovara o 4.000 kilometara ograda za puteve.

Prema njegovim rečima, prijatelji iz Iraka žele brz početak radova i nadzor, a radnici "Uniprometa" biće angažovani u zelenim zonama, pa eventulani oružani sukobi neće ugrožavati njihovu bezbednost.

Generalni direktor građevinske preduzimačke kompanije "Ashor", Saad Mohamed Amin je kazao da renoviranje puteva u Iraku zahteva najsavremeniju zaštitnu opremu, kakvu je video u ovom čačanskom preduzeću, navodeći da njegovoj zemlji predstoji opremanje više hiljada kilometara saobraćajnica.

- Sve komponente za ograde proizvode se po evropskim standardima – ocenio je on, izrazivši očekivanje da će 3. juna biti finalizovan dogovor. Želimo da se srpske kompanije vrate u Irak, rade kao pre, na dobrobit obe zemlje – istakao je Amin.

Preduzeće "Unipromet" posetilo je još osam članova iračke delegacije, koja boravi u poseti našoj zemlji od 18. maja, kao i predstavnici lokalne samouprave grada Čačka.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;