INFONET-468X60-BANNER

Svetski građevinski gigant želi da gradi u Srbiji

14.05.2013. | Tanjug

Najveća svetska građevinska kompanija "China State Construction Engeneering Corporation" (CSCEC) zainteresovana je da gradi u Srbiji, najavio je u ponedeljak (13.5.2013.) potpredsednik te kompanije (za prekomorske operacije) Vei Jan. On je, nakon sastanka u Privrednoj komori Beograda, izrazio očekivanje da će CSCEC dobiti mogućnost da realizuje neke građevinske projekete u Srbiji, istakavši da su zainteresovani i za državne i za privatne projekte.

Jan je rekao da se delegacija kompanije koja je u poseti Srbiji sastala sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom energetike Zoranom Mihajlović i da su razgovarali o projektima koji se pripremaju u Srbiji. On se nada da će CSCEC uspostaviti partnerski odnos sa domaćim kompanijama u Srbiji, da će sarađivati na projektima i otvoriti nova radna mesta i tržiša.

Jan je podsetio na kreditnu liniju države Kine vrednu 10 milijardi dolara za 16 zemalja Istočne Evrope, među kojima je i Srbija, objasnivši da te kredite može da koristi i CSCEC. CSCEC gradi sve stambene i poslovne objekte visine i do 660 metara, mostove, aerodrome, železnice, metroe, hotele, rizorte, bolnice, vetroprakove i solarne elektrane, a bavi se projektovanjem i injženjeringom. U više od 100 zemlja završili smo 5.000 projekata, a pored matične države glavne četiri inostrane destinacije su SAD, Singapur, Alžir i Ujedinjenu Arapski Emirati.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković rekao je da Srbija ima projekte i da je spremna da ih ponudi partnerima kao, što je CSCEC. Ta komapnija, kako je rekao Janković, može već da uđe u Srbiju kroz želežničke čvorove i korodore. Takav partner nam je potreban kako bi se pokazali da možemo da budemo interesantni velikim investitorima, naveo je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;