Svetski građevinski gigant želi da gradi u Srbiji

14.05.2013. | Tanjug

Najveća svetska građevinska kompanija "China State Construction Engeneering Corporation" (CSCEC) zainteresovana je da gradi u Srbiji, najavio je u ponedeljak (13.5.2013.) potpredsednik te kompanije (za prekomorske operacije) Vei Jan. On je, nakon sastanka u Privrednoj komori Beograda, izrazio očekivanje da će CSCEC dobiti mogućnost da realizuje neke građevinske projekete u Srbiji, istakavši da su zainteresovani i za državne i za privatne projekte.

Jan je rekao da se delegacija kompanije koja je u poseti Srbiji sastala sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom energetike Zoranom Mihajlović i da su razgovarali o projektima koji se pripremaju u Srbiji. On se nada da će CSCEC uspostaviti partnerski odnos sa domaćim kompanijama u Srbiji, da će sarađivati na projektima i otvoriti nova radna mesta i tržiša.

Jan je podsetio na kreditnu liniju države Kine vrednu 10 milijardi dolara za 16 zemalja Istočne Evrope, među kojima je i Srbija, objasnivši da te kredite može da koristi i CSCEC. CSCEC gradi sve stambene i poslovne objekte visine i do 660 metara, mostove, aerodrome, železnice, metroe, hotele, rizorte, bolnice, vetroprakove i solarne elektrane, a bavi se projektovanjem i injženjeringom. U više od 100 zemlja završili smo 5.000 projekata, a pored matične države glavne četiri inostrane destinacije su SAD, Singapur, Alžir i Ujedinjenu Arapski Emirati.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković rekao je da Srbija ima projekte i da je spremna da ih ponudi partnerima kao, što je CSCEC. Ta komapnija, kako je rekao Janković, može već da uđe u Srbiju kroz želežničke čvorove i korodore. Takav partner nam je potreban kako bi se pokazali da možemo da budemo interesantni velikim investitorima, naveo je on.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...