INFONET-468X60-BANNER

Devet preduzeća potpisalo ugovore o redovnom održavanju vodoprivrednog sistema južno od Beograda

10.05.2013. | Jugmedia

Vodoprivredni centar "Morava" i devet vodoprivrednih preduzeća potpisali su juče ugovore o redovnom održavanju vodoprivrednog sistema južno od Beograda.

O održavanju brana, nasipa i ostalih objekata brinuće u narednih godinu dana "Erozija" i "Južna Morava" iz Niša, "Vodoprivreda Požarevac", "Vodoprivreda Ćuprija", "Vodoprivreda Smederevo", "Vodoprivreda Vranje", "Mehanizacija Vlasotince", Vodoprivredni centar "Morava Čačak" i Vodoprivredno preduzeće "Zapadna Morava" iz Kraljeva.

Koliko para će tačno koje od preduzeća dobiti znaće se tek po završetku svih radova. Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode" odrediće prioritete i obezbediće nadzor, a vodoprivredna preduzeća dobiće novac po završetku poverenog posla.

Vodoprivredna preduzeća su u 2012. godini imala ugovore o održavanju vodoprivrednih objekata samo za prvih šest meseci, a nakon toga ugovori nisu obnovljeni niti je održavanje nastavljeno jer nije bilo para u budžetu. Za održavanje nasipa, brana i ostalih objekata, "Srbijavodama" je prošle godine bilo odobreno 682 miliona dinara, što je bilo tri puta manje para nego u 2011. godini. "Srbijavodama" je ovogodišnjim budžetom odobrena milijarda dinara, ali procene govore da su za održavanje vodoprivrednog sistema potrebne najmanje dve milijarde dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;