Novo dečje igralište u opštini Čukarica

17.04.2013. | E-kapija

Stambeno naselje u Lješkoj ulici u opštini Čukarica, uskoro će dobiti novo dečje igralište. Radove izvodi JKP "Zelenilo Beograd", a finansira ih grad Beograd. Novo dečje igralište će za podlogu imati specijalnu gumu na kojoj će biti postavljena penjalica sa ljuljaškom, klackalica, njihalica i vrteška.

Umesto ranijeg, biće izgrađen novi betonski zid u dužini od 18 metara na kome će se postaviti drvene lajsne za sedenje, i koji će istovremeno služiti kao ograda jednog dela dečjeg igrališta. Oko ostatka igrališta biće postavljena metalna ograda, a ulaz će biti moguć kroz tri kapije do kojih će voditi staze od betonskih ploča u crvenoj i sivoj boji. Staze će biti oivičene baštenskim ivičnjacima, a duž njih će biti postavljeno 12 betonskih klupa sa naslonom.

- Radovi su započeli sredinom marta, a završetak je predviđen za sredinu maja. "Zelenilo" slične radove izvodi na desetak lokacija u gradu. Najveći su u Bulevaru Mihajla Pupina 201–207, zatim obnova stepeništa i staza u parku na Banovom brdu, sanacija skvera "Vozarev krst" na Vračaru i sanacija platoa i parka u Kakanjskoj ulici u Rakovici – rekla je Gordana Miljojković, predstavnica za medije JKP "Zelenilo Beograd".

Površine oko dečjeg igrališta biće urađene od kamenih ploča. Travnjak će biti formiran na oko 2.000 kvadrata, a zasadiće se i 13 sadnica. Istovremeno, na ovoj lokaciji u toku je i izgradnja duplog kolskog ivičnjaka oko zgrada, kao zaštita travnjaka, ali i same zgrade od erozije zemljišta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...
Rajko 05.02.2021.
Haos u mirnom stambenom elitnom delu opšti...