Prostorni plan za kanal Morava do kraja jula

05.04.2013. | Beta

Prostorni plan kanala Morava trebalo bi da bude završen do kraja jula ove godine, izjavio je juče vršilac dužnosti direktora Republičke agencije za prostorno planiranje Srbije Dragan Dunčić.

Na međunarodnom naučno-stručnom skupu "Planska i normativna zaštita prostora i životne sredine", koji se održava u Subotici, on je rekao da je ta agencija uradila i prostorni plan područja posebne namene za gasovod Južni tok, pre predviđenog roka.

- Oba ta plana područja posebne namene predstavljaju polaznu osnovu za realizaciju dva strateški važna projekata za našu zemlju - rekao je Dunčić.

Kako je saopštilo Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije, on je rekao i da će afirmaciju prostornog razvoja i zaštite životne sredine Agencija unapređivati i kroz razvoj i primenu geografskih informacionih sistema.

U organizaciji Asocijacije prostornih planera i u saradnji s Geografskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, tokom tri dana trajanja konferencije, vodeći stručnjaci iz oblasti prostornog planiranja iz zemlje i inostranstva, predstavnici relevantnih planerskih i urbanističkih kuća, pokušaće da daju odgovor na pitanje koji su to pravni i institucionalni okviri prostornog planiranja koji istovremeno mogu doprineti i zaštiti životne sredine.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece