Kinezi preuzimaju Sveti Stefan?

04.04.2013. | E-kapija

Nekada zaštitni znak crnogorskog turizma, turistički brend – grad hotel Sveti Stefan, moguće je da će uskoro dobiti nove "gazde". Grčka "Restis grupa", investitor koji je vodio projekat rekonstrukcije popularnog "Sveca", kako je potvrđeno, spreman je da proda svoj udeo u "Adriatic"-u i obezbedi novog, finansijski jačeg partnera, prenosi BN televizija.

Iako iz kompanije "Adriatic properties", koja je zvanični zakupac kompleksa Sveti Stefan, Vila Miločer i Kraljičina plaža, nisu želeli javno da saopšte da li se vode pregovori sa inostranim investitorima, iz više izvora bliskih pregovaračkom timu je potvrđeno da su "najozbiljniji razgovori vođeni sa kineskim partnerom". On bi, prema nezvaničnim informacijama, preuzeo nastavak realizacije projekta, odnosno gradnje novog hotela Kraljičina plaža kao i rezidencijalnog kompleksa vila u Miločerskom parku.

Bilo je najava da su razgovori vođeni i sa azerbejdžanskom naftnom kompanijom SOCAR, koja je zakupila zemljište bivše vojne kasarne u Kumboru. Ono što je sada izvesno je, prema informacijama "Vijesti", da su Grci spremni da spakuju kofere, ali da će menadžment nad hotelom i dalje biti prepušten singapurskoj kompaniji "Aman Resorts".

Nakon gotovo šest godina od izdavanja crnogorskog kompleksa i započete obimne rekonstrukcije, tokom koga su bila čak tri svečana otvaranja, grad hotel Sveti Stefan ni do danas u potpunosti nije završen, niti otvoren u punom kapacitetu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...