INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljen plovni put u Skoplju

15.03.2013. | RTS

Delegacija Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja učestvovala je u Skoplju na konferenciji Konektivna Evropa - Odgovor CEFTA regiona. Glavna tema konferencije bila je implementacija programa CEFTE sa ciljem unapređenja internacionalizacije ekonomija u Jugiostočnoj Evropi, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na konferenciji su se čula razna mišljenja o potrebi povezivanja transportne infrastrukture regiona, radi unapređenja saradnje uz stvarnje uslova za brži razvoj.

U okviru segmenta Panevropski koridori 8 i 10 kao linije života CEFTA, v.d. direktora Republičke agencije za prostorno planiranje Dragan Dunčić predstavio je inicijativu za koridor Dunav-Morava-Vardar. Inicijativa je naišla na dobar prijem kod učesnika konferencije.

U budućnosti izgradnjom ovog plovnog puta, zajedno sa glavnim, evropskim plovnim putem Rajna-Majna-Dunav, skratio bi se put evropske unutrašnje plovidbe sa istočnim delom Sredozemnog mora, Bliskim istokom i Sueckim kanalom.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević tokom nedavne posete Kini, potpisao je Protokol za izgradnju studije opravdanosti izgradnje plovnog kanala na Moravi sa državnom kineskom kompanijom "Čajna Gešoba Korporejšn".

Potpisani Protokol Srbiju finansijski ne obavezuje, a nakon izrade studije biće potpuno jasno da li i pod kojim uslovima postoje mogućnosti za realizaciju ovog projekta.

Republička agencija za prostorno planiranje u okviru svojih nadležnosti započela je aktivnosti na pripremi potrebne dokumentacije za izradu prostornog plana područja posebne namene.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;