INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

S prolećem počinju građevinski radovi

12.03.2013. | Dnevnik

Već od sledećeg meseca, sa početkom građevinske sezone, lokalna samouprava u Zrenjaninu imaće priliku da dokaže kako najave o velikim investicijama, poput izgradnje obilaznice oko grada i socijalnih stanova, nisu bila samo prazna obećanja. Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Darko Karan tvrdi da su rešeni imovinsko-pravni odnosi za lokacije koje se nalaze na trasi obilaznice i da je po prvi put grad u budžetu obezbedio 63 miliona dinara za eksproprijaciju zemljišta i 12 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

- Vlasnici zemljišta, koje se nalazi na trasi obilaznice, u 95 odsto slučajeva su saglasni sa cenama postignutim na raspravama, koje su vodili gradska imovinsko-pravna služba i pravobranilaštvo. Neki građani, međutim, žele zamenu zemljišta i to usporava proces. Ali, sve to ne otežava dobijanje lokacijske dozvole, odnosno dalje procedure oko izgradnje obilaznice – objašnjava Karan.

Lokalna samouprava je prošle godine potpisala protokol sa Javnim preduzećem „Putevi Srbije” o načinu izgradnje obilaznice oko grada, što praktično znači da je obezbeđen novac za preko potrebni obilazni put. Vrednost tog protokola je 775 miliona dinara. Od toga, grad se obavezao da 75 miliona dinara uloži u projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju zemljišta.

- Realno je očekivati da tokom ove godine bude odrađena prva trasa, u dužini od 2,2 kilometra, na deonici od Mihajlovačkog puta do Prvomajske ulice, kao i da započne izgradnja mosta koji je obuhvaćen projektom – naglašava Karan.

Još jedan građevinski poduhvat, koji predstoji u predstojećem periodu, jeste izgradnja stanova za socijalno ugrožena lica, za šta je grad Zrenjanin od države dobio 27 miliona dinara. Ugovor o ovoj investiciji potpisan je 31. decembra 2012. godine i tada su prosleđena sredstva na račun JP „Gradska stambena agencija”.

- U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije. Lokacija je već određena i u ulici Titelski red biće podignuto deset kuća za socijalno ugrožena lica. Republička stambena agencija, kao supervizor, nadziraće radove – kaže pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;