INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za završetak "Filmskog grada" 200 evra po kvadratu

27.02.2013. | Novosti

Izvođači građevinskih radova i poverioci kompanija "Stankom" i "Delta legal", koje su u stečaju, zatražili su u ponedeljak da se nastavi izgradnja objekata "Filmski grad" na beogradskoj opštini Čukarica, površine 47.000 m2, a ne da se te firme iz stečaja guraju u bankrot, što se, kako tvrde, i čini. I pozvali su državu da se umeša u ceo slučaj.

Prema rečima graditelja, potrebno bi bilo doplatiti još 200 evra po kvadratu kako bi se naselje sagradilo do kraja. Tu količinu novca plaćali bi i oni koji su već isplatili stanove jer bi suma bila ravnomerno raspoređena među kupcima. Ukoliko bi se iz stečaja sprovela reorganizacija i nastavili građevinski radovi, to bi stvorilo uslove da se ljudi, koji su kupili sporne stanove, usele, zaposli građevinska operativa i namire poverioci, rečeno je na konferenciji za novinare.

Života Milinković iz "Q&Q United" rekao je da se imovina "Stankoma" od pre dve godine rasprodaje ispod tržišne cene što ide na štetu i poverilaca i države.

- Do sada je sve prodato po početnoj ceni 50% manje od tržišne – kaže Milinković. - Kada dođu na red nezavršeni objekti, cena će biti beznačajno niska. Priznata potraživanja poverilaca su 50 miliona evra, a ovakvom prodajom se neće dobiti više od 15 miliona.

Šta radi stečajna upravnica?

Izvođači radova "Gir produkt", "Q&Q United", "Kobset", "Bitelić gradnja", "Trgomontaža", "Letač" i "Tegomont" su optužili stečajnu upravnicu "Stankoma" Andrijanu Živanović da radi za ličnu dobit, a ne u interesu poverilaca. Oni su mišljenja da se "namerno blokira pozitivan ishod stečaja, odnosno reorganizacija".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;