Počinje Drugi međunarodni sajam i konferencija zelene gradnje

22.02.2013. | Gradjevinarstvo.rs

U sredu 27. februara u 10 sati u Belexpo centru na Novom Beogradu, biće otvoren Drugi međunarodni Sajam i konferencija zelene gradnje, koji će okupiti veliki broj izlagača i predavača iz celog sveta.

Ova  značajana  međunarodna manifestacija, jedinstvena u regionu, podržana je od Ministrastva građevinarstva i urbanizma republike Srbije, ali i Delegacije italijansko-srpske privredne komore, Američke privredne komore, Nemačke privredne komore u Srbiji, Slovenačkog poslovnog kluba i Konfindustrije – Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji, kao i Ambasade Italije.

Sajamski deo manifestacije okupiće izlagače iz Srbije, Italije, Nemačke, Hrvatske, Crne Gore, Švajcarske, SAD, Australije i Francuske – građevinske kompanije i proizvođače iz srodnih delatnosti, koji će posetiocima sajma predstaviti najnovije trendove u građevinarstvu, kao i rešenja koja se primenjuju u zelenoj gradnji. Ulaz na sajamski deo manifestacije je slobodan i organizatori očekuju veliki broj posetilaca – onih koji se bave građevinarstvom i srodnim granama, ali i onih koji žele da gradeći uštede ili vode računa o kvalitetu življenja.

Konferencijski deo će ugostiti sam svetski vrh zelene gradnje na čelu sa renomiranim predavačima kao što su dva vrhunska stručnjaka zelene gradnje iz Sjedinjenih Američkih Država – Nadava Malina, eksperta za materijale i proizvode u zelenoj gradnji, i Dženivin Kvan, potpredsednika za međunarodne poslove Američkog saveta zelene gradnje. Ambasada Italije je najavila učešće jednog od najperspektivnijih italijanskih arhitekata zelene gradnje, Stefana Ćekota.

„Ovogodišnji sajam i konferencija će se fokusirati na svetske trendove u održivoj gradnji iz oblasti arhitektonskog i inženjerskog održivog projektovanja, upravljanja zelenim investicijama, energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije, upravljanja otpadom, racionalnog korišćenja vode, energetske analize i sertifikacije zgrada“, kaže Marija Golubović predsednik Saveta zelene gradnje Srbije i dodaje da će jedna od ključnih tema Sajma i konferencije zelene gradnje biti i obnova postojećih zgrada u cilju unapređenja kvaliteta života korisnika i održive upotrebe tih objekata.

Zelena gradnja je jedini sektor građevinarstva koji beleži neprestani rast tokom svih prethodnih godina i predstavlja veliku šansu za domaću građevinu i prateće sektore. Zbog toga su obrazovanje i obuka profesionalaca od izuzetne važnosti, a konferencija nudi sve na jednom mestu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece