INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja puta koji će spojiti Sinđelićevu i Ulicu kneza Mihaila

22.02.2013. | E-kapija

Izgradnja dela saobraćajnice koja će spojiti Sinđelićevu i Ulicu kneza Mihaila u Valjevu počela je 20. februara. Reč je o dugo najavljivanoj investiciji, vrednoj 14 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač radova je preduzeće "Ingrap-Omni".

- Realizacijom ovog projekta dobićemo daleko ekonomičniji i funkcionalniji saobraćaj u centru grada. Takođe, ceo ovaj prostor kod Hrama dobiće daleko lepši izgled, a izgradnja ove saobraćajnice uticaće i na to da ne bude više nedozvoljenog parkiranja. Iako je zimski period, grad Valjevo je već krenuo sa realizacijom nekih komunalnih investicija, a za neke su pripreme u toku. Radovi na zgradi Doma vojske su nastavljeni punim intenzitetom, u narednih nekoliko dana ćemo raspisati tender za četvrtu fazu izgradnje škole u Brđanima, a za ovu investiciju grad je opredelio 80 miliona. Za Halu sportova opredeljeno je 90 miliona, a računamo i na neka sredstva od resornog ministarstva. Pripremamo i tender za nastavak radova u Karađorđevoj ulici – rekao je između ostalog gradonačelnik Stanko Terzić na konferenciji za novinare.

Dragan Jeremić, direktor Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva je izjavio da je vrednost ovih radova je 14 miliona dinara što je za nekih 40% ispod projektantske cene.

- U tu cenu ulazi i kompletna infrastruktura. To podrazumeva i semafore, rasvetu, trotoare. Godinama smo čekali na ovaj projekat, ali papirologija, dokumentacija i drugi birokratski zahtevi su morali da se otklone da bi ovo moglo da se na kraju i završi. Žao nam je što nismo uspeli da rešimo problem raskrsnice sa kružnim tokom, već je moramo regulisati semaforima zbog male širine ulice – ocenio je Jeremić.

On je najavio i to da će u predstojećoj građevinskoj sezoni saobraćajna infrastruktura biti značajno poboljšana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;